90 років з дня народження Володимира Петровича Бахіна

23-09-2022 Переглядів: 479

90 років з дня народження  Володимира Петровича Бахіна

23 вересня виповнюється 90 років з дня народження Володимира Петровича Бахіна, доктора юридичних наук, професора, академіка Міжнародної Слов’янської академії наук, полковника міліції у відставці.

Понад сорое років самовідданої викладацької та наукової діяльності та більша частина його творчого життя нерозривно пов’язані з Національною академією внутрішніх справ: упродовж 1979–1985 років він очолював кафедру криміналістики на той час Київської вищої школи МВС, а протягом 1996–2000 років працював професором в академії.

Володимир Петрович та його учні (доктори наук, професори А. В. Іщенко, В. С. Кузьмічов, Є. Д. Лук’янчиков, П. В. Цимбал, С. С. Чернявський) забезпечили активний розвиток київської криміналістичної школи, орієнтованої на прикладні дослід¬ження, актуальні для практики розкриття та розслідування злочинів. Закономірно, що значна частина його послідовників (11 докторів і понад 40 кандидатів наук) уже мають власні наукові предметні осередки.

Його лекції вирізнялися глибокою практичною змістовністю, високим методичним рiвнем i педагогiчною майстернiстю викладання. Він охоче ділився зі слухачами власним досвідом оперативно-розшукової, слідчої та експертної роботи.

Працівникам академії Володимир Петрович запам’ятався енциклопедичними знаннями, інтелігентністю, принциповістю, дотепним гумором, лаконічними та влучними висловлюваннями. Він був щирою, привітною людиною, підтримував творчі й товариські стосунки з видатними вченими-криміналістами, зокрема В. Г. Гончаренком, В. О. Коноваловою, В. К. Лисиченком, В. Г. Лукашевичем, М. В. Салтевським, М. Я. Сегаєм, І. Я. Фрідманом й іншими науковцями та фахівцями-практиками.

Наукова спадщина професора В.  П. Бахіна (понад 300 унікальних праць фундаментального та прикладного спрямування) збагачує фонди бібліотек провідних вишів України й зарубіжжя. Він зробив вагомий внесок у створення першого в системі відомчих ЗВО Музею криміналістики НАВС.

Володимир Петрович Бахін – талановитий вчений і педагог вищої школи, Людина з великої літери. Його ім’я посідає чільне місце в галереї знаних учених академії різних поколінь. Життя метра криміналістики слугує прикладом для наслідування.

Світла пам’ять Учителю!

Колективи кафедри криміналістики та судової медицини,
науково-дослідної лабораторії з проблем криміналістичного забезпечення
та судової експертології ННІ № 2, рада ветеранів НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X