8 травня – День пам’яті та примирення

08-05-2023 Переглядів: 216

Цією датою разом із цивілізованим світом ми уклінно вшановуємо вагомий внесок Українського народу в перемогу в Другій світовій війні 1939–1945 років, схиляємо голови у світлій пам’яті борців з нацизмом, численних жертв воєнних злочинів, злочинів проти людяності й геноциду.

На жаль, лихо війни не відійшло назавжди в минуле, і наша священна земля знову здригається від невимовного болю і страждань, укриваючись глибокими вирвами від смертоносних снарядів, багряніє від крові синів і дочок, що відважно йдуть у бій, захищаючи Батьківщину від знавіснілого ворога. Як і тоді, це мільйони знівечених доль, невідворотні втрати, невтішне горе, що триває вже роками.

Повсякчас маємо незмінне нагадування про мужність, хоробрість і нескореність наших дідів-прадідів, яким неймовірними зусиллями й надвисокою ціною вдалося подолати фашистську гідру, щоб нині нам, нащадкам славних героїв, не забракло духу перемогти рашизм, відновити територіальну цілісність й утвердити незалежність вільної України.

Тож нехай День пам’яті та примирення, 8 травня, сприяє досягненню згоди й консолідації суспільства, зміцненню української державності.

Слава Україні!

 

Ректорат, Вчена рада, Рада ветеранів НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X