Зустріч волонтерів (фото, відео)

01-04-2015 Переглядів: 163

За ініціативи Рад ветеранів Національної академії внутрішніх справ і Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова 30 березня 2015 року в приміщенні академії відбулася зустріч представників ветеранських організацій і волонтерського руху.

Символічно, що саме у цей день Президент України Петро Порошенко підписав зміни до Закону про волонтерську діяльність, який сприятиме розвитку цього руху в Україні та підвищить якість надання волонтерської допомоги.

Приємно, що в заході взяли участь представники студентства Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Університету економіки і права «Крок», Державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Зустріч волонтерів (фото, відео)

На зустрічі також були присутні: Дорохов М.С. – голова комітету вищих навчальних закладів Київської міської організації ветеранів, очільники ветеранських організацій Солом’янського та Шевченківського районів міста, актив ветеранських організацій НАВС і НПУ ім. М.П.Драгоманова, голова профспілки академії Стародуб О.Ю., начальник відділу соціально-гуманітарної роботи Войналович С.В. та працівники медичного відділу академії.

Розпочалися гостини з відвідин Музею МВС України НАВС. Гості були задоволені розповіддю екскурсовода музею Іриною Павловською. Майже всі відвідали його вперше і, як відмітили наші гості, у них змінилась думка про історію і непросту роботу міліції. Вони були вражені експонатами залу, присвяченому АТО.

Зустріч волонтерів (фото, відео)

Згодом учасники взяли участь у роботі круглого столу з проблем волонтерського руху, на якому формами і методами роботи поділилися представники усіх вишів, особлива увага приділялась підтримці учасників АТО, зміцненню їх матеріальної бази, відвіданню поранених у шпиталях.

Зустріч волонтерів (фото, відео)

Дорохов М.С., Корольов М.М. – заступник голови Солом’янської районної організації ветеранів, голова Ради ветеранів НАВС Юрій Кобринський та його перший заступник професор Кухаренко В.Д. наголосили на важливості посилення героїко-патріотичного виховання молоді та відзначення на високому рівні 70-річчя Перемоги над нацизмом, як того вимагає Указ Президента України. Кращі волонтери і волонтерські загони вишів були відзначені Почесною Грамотою і Подякою Ради ветеранів НАВС.

Зустріч волонтерів (фото, відео)

Наприкінці зустрічі перед учасниками виступив український поет-пісняр, ветеран органів внутрішніх справ Федір Семченко, який розповів про свої зустрічі з учасниками АТО, прочитав свої вірші, пронизані любов’ю до України, і подарував присутнім свої поетичні збірки: «З людьми і для людей», «Рубіж пам’яті», «Тобі Вітчизно», присвячені 70-річчю Великої Перемоги.

Молоді запам’ятався і виступ Владислава Стебліна – сина бойового льотчика Великої Вітчизняної війни, колишнього працівника академії Стебліна Семена Феодосійовича, який з почуттям великої людської вдячності розповів, як до його батька, прикутого до ліжка понад три роки, ставилися курсанти, студенти, ліцеїсти та ветерани академії.

Зустріч волонтерів (фото, відео)

Безумовно, що цей захід сприятиме покращанню волонтерського руху, посилить увагу молоді до старшого покоління, і, особливо, до учасників і інвалідів Великої Вітчизняної війни, вдів фронтовиків, сприятиме подальшому патріотичному вихованню майбутніх юристів-правоохоронців і педагогів.

Прес-група Ради ветеранів НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X