Зустріч ікони святого великомученика Георгія Побідоносця

25-05-2015 Переглядів: 142

У буремні та тривожні часи для держави, люди завжди звертатися зі словами про допомогу до Господа Бога. Саме тому, у неділю, 24 травня, на запрошення синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями, курсанти та офіцери ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції та ННІ підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України спільно з духовенством та парафіянами Спасо-Преображенського собору Києва прийняли участь в урочистій зустрічі благословення Святої гори Афон на завершення війни в Україні – списку чудотворної ікони святого великомученика Георгія Побідоносця, написаного у монастирі Ксенофонт.

Зустріч ікони святого великомученика Георгія Побідоносця

Ікону писали два роки. Впродовж всього Великого посту та сорока Пасхальних днів вона знаходилася у вівтарі церкви монастиря Ксенофонт, де щодня перед нею правилося богослужіння з молитвою про мир в нашій державі.

Недільного ранку святиню привіз до храму ктитор Ігор Лисов. Зустрічали ікону митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Макарівський Іларій, духовенство храму, парафіяни та гості. Разом із іконою до храму привезли також часточку чесної глави святого великомученика Георгія.

Зустріч ікони святого великомученика Георгія Побідоносця

За богослужінням цього дня просили Господа Бога та святого Георгія про глибокий і непорушний мир в Україні, перемогу над супротивниками та чужинцями, збереження життя українських воїнів на сході держави, а також повернення українського Криму.

Зустріч ікони святого великомученика Георгія Побідоносця

Митрополит Олександр зазначив, що ідея написання ікони святого Георгія народилася під час перебування чесної правиці великомученика з афонського монастиря Ксенофонт у грудні 2013 року під час Революції Гідності на Майдані. Тоді в соборі молилися про перемогу правди та просили Господа Бога, щоб молитвами святого Георгія він допоміг одержати перемогу над злом. І тепер маємо надію, що ця ікона, написана у монастирі Ксенофонт кращим іконописцем монахом Лукою – можливо, святою людиною, стала благословенням на закінчення війни в Україні.

Зустріч ікони святого великомученика Георгія Побідоносця

Відділ соціально-гуманітарної роботи

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X