Зустріч фахівців з питань ВІЛ/СНІДу

06-06-2015 Переглядів: 104

Працівники правоохоронних органів під час виконання службових обов’язків майже щодня взаємодіють зі специфічними групами населення: з наркозалежними особами, особами, які надають послуги сексуального характеру за гроші тощо. Значна кількість з вказаних осіб хворіє на інфекційні хвороби, такі як ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, туберкульоз та ін. Тому для майбутніх правозахисників, які вже зараз залучаються до охорони громадського порядку, надзвичайно важливими є знання у галузі вивчення ВІЛ/СНІДу та інших інфекційних хвороб, та, як розвивати стосунки під час роботи з вказаними групами ризику.

Зустріч фахівців з питань ВІЛ/СНІДу

Так, 5 червня в Національній академії внутрішніх справ відбулась чергова зустріч учасників робочої групи з питань ВІЛ/СНІД у складі представників Програмного офісу Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODС) в Україні, Київського міжнародного інституту соціології та фахівців нашого вишу зі згаданих вище питань.

Метою проведення зустрічі є представлення Київським міжнародним інститутом соціології попередніх результатів дослідження щодо рівня знань студентів та слухачів навчальних закладів системи МВС України з питань ВІЛ/СНІДу та взаємодії з групами ризику, а також обговорення перспективи створення інформаційних та відеоматеріалів для фахівців ОВС з питань особистої безпеки під час виконання службових обов’язків, наркотичної залежності та взаємодії зі споживачами ін’єкційних наркотиків.

Захід відкрив проректор НАВС Валерій Сокуренко, який зазначив: «Все, що стосується охорони життя і здоров’я наших співробітників під час виконання ними службових обов’язків є для нас дуже важливим. Мені дуже приємно, що ви прийшли не лише з ідеями, а з конкретними пропозиціями, адже в умовах сьогодення небезпечних викликів для міліціонера надзвичайно багато».

Зустріч фахівців з питань ВІЛ/СНІДу

По тому координатор проектів Київського міжнародного інститут соціології Пирогова Дарина розповіла про результати проведення тестування курсантів, студентів і слухачів академії щодо рівня їх знань з обговорюваних питань.

Також у ході зустрічі було вирішено сформувати з числа фахівців робочу групу для створенні трьох короткометражних фільмів, що будуть стосуватися безпеки особового складу органів внутрішніх справ під час виконання службових обов’язків, зокрема, обшуку осіб, транспортних засобів та приміщень, взаємодії працівників міліції з громадськими організаціями щодо здійснення антинаркотичної профілактичної роботи з наркозалежними особами та убезпечення працівників міліції від зараження ВІЛ/СНІД.

Зазначу, що нашій державі належить сумне лідерство – 5 місце в світі за темпами розвитку епідемії ВІЛ/СНІДу, і такі зустрічі є надзвичайно важливими та злободенними, адже жодна державна програма чи передовий медичний препарат не зможе так вдало вирішити проблему, як її осмислення.

Ганна Вербило,
ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X