Знайомство з представниками хореографічних шкіл Японії та України

30-03-2015 Переглядів: 69

29 березня курсанти навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС під час проведення дозвілля стали свідками унікального явища творчої співдружності двох навчальних закладів України та Японії, Києва і Кіото, під час проведення урочистого концерту, присвяченого 40-у ювілею співпраці між балетною школою Теради і Київським державним хореографічним училищем.

Знайомство з представниками хореографічних шкіл Японії та України

Ще в далекому 1975 році Балетна школа Терада і КДХУ стали школами-побратимами, й засновниками цієї дружньої співпраці були видатні люди, професіонали своєї справи Галина Кирилова, Роберт Клявін та Хіроясу Терада. Тож, вже 40 років співдружності. Цей час є знаком якості, спільності поглядів, збереження класичних традицій, які зблизити українців і японців та дали можливість більше пізнати самобутню культуру великих народів.

Дійство на два акти в Київському національному академічному театрі оперети, які не дивлячись на розширену концертну програму, проминули за одним подихом. Талановита молодь України та Японії представляла сольні та групові виступи за відомими у всьому світі творами «Лускунчик», «Білосніжка і сім гномів», «Корсар», «Лебедине озеро» та інші.

Незважаючи на юний вік балетних виконавців, дійсно вражала їх витонченість та пластика у рухах, уміння витримувати фізичні навантаження та майстерність працювати у колективі.

Знайомство з представниками хореографічних шкіл Японії та України

По закінченню заходів ще довго лунали оплески глядачів, адже вони на мить побували поруч з героями казкового світу. Також курсанти інституту за сприяння керівництва академічного театру мали змогу не лише переглянути концерт, а й поспілкуватись з представниками хореографічних шкіл України і Японії.

Знайомство з представниками хореографічних шкіл Японії та України

Отже, відпочинок виявився вдалим. Саме дружба двох міст Києва і Кіото, видатних хореографічних шкіл, надала курсантам нашого інституту можливість краще зрозуміти не тільки самобутню культуру двох великих народів та розширити свої культурні пізнання, а й побачити нові імена талановитих дітей, майбутніх артистів балету.

Володимир Михальчук, інспектор ВСГР

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X