Життя прожити – не поле перейти!

05-02-2015 Переглядів: 668

«Запорукою успіху слідчого є правило «трьох я» - уміння, везіння і бажання!», – саме такими словами розпочав розповідь про своє життя кандидат юридичних наук, доцент, ветеран слідства, викладач кафедри кримінального права Діденко Віталій Петрович.

Життя прожити – не поле перейти!

«Відданість своїй справі, щире бажання допомогти людині, чемне, ввічливе ставлення до осіб, з якими працюєш, – ось, що слугувало стимулом для виконання нелегкої роботи стражів закону в роки здобуття Україною незалежності», – згадує Кухаренко Володимир Дмитрович – кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри економіко-правових дисциплін, Почесний член Союзу юристів України і Почесний ветеран міста-героя Києва, наш вчитель.

Життя прожити – не поле перейти!

Саме такими настановами, спираючись на неоціненний практичний досвід, поділились ветерани слідчої діяльності з курсантами та магістрами навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції.

За рішенням Ради ветеранів НАВС в академії створені групи ветеранів служб для професійного виховання майбутніх правоохоронців. 4 лютого відбулася перша така зустріч.

Діденко Віталій Петрович і Кухаренко Володимир Дмитрович – це люди епохи! А починали вони свою діяльність звичайними слідчими прокуратури, молодими, амбітними, перспективними хлопцями. А вже зараз, озираючись у минуле, можуть згадати, скількох курсантів вони виховали, дали ґрунтовні знання, пробудили вогнище патріотизму в їхніх душах.

Сьогодні ці люди розповіли нам про найбільш резонансні випадки із власного життя, про нелегку долю слідчого з робочим днем 17-24 години, про суворе керівництво та тверду букву закону.

Володимир Кухаренко наголосив: «Де б ви не працювали, де б не опинились, ви ніколи не допустите помилки, якщо будете служити закону, а не окремим людям! Вказівки бувають різні, а честь офіцера – одна!»

Під час зустрічі ветерани презентували та передали у фонд інституту збірки поезії Анатолія Довбні, Федора Семченка та Володимира Олефіренка – членів Ради ветеранів Національної академії внутрішніх справ; Віталій Діденко подарував курсантам свої книги – «Злочини – як покарання, а покарання – як злочини» та «Історія кримінального права України»; Володимир Кухаренко – «Говорять діти воєнного лихоліття».

Життя прожити – не поле перейти!

Курсантів так зацікавила розповідь ветеранів, що вони вирішили поцікавитись, як же потрібно проводити дозвілля слідчому, щоб не стати об’єктом професійної деформації? Відповідь Юрія Кобринського була дуже простою: «Хороша книга. Театр. Вивчення історії України і, обов’язково, свого роду. А найголовніше – спілкування з прекрасними людьми і фахівцями своєї справи і використання їх соціального та професійного досвіду!».

Життя прожити – не поле перейти!

Ми щиро вдячні вам – Віталію Петровичу, Володимире Дмитровичу, Юрію Гавриїловичу – за теплу зустріч, за переданий життєвий досвід і мудрі настанови. Такі зібрання вкрай важливі для нас у період, коли Україна бореться за свою незалежність. Ви залишили частинку себе у наших душах. Від усього серця бажаємо вам міцного здоров’я, родинного добробуту та плідної праці!

Ірина Скакун,
курсант 3-го курсу ФПФПС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X