Ювілею Перемоги присвячується

24-04-2015 Переглядів: 127

В Національній академії внутрішніх справ велика увага приділяється героїко-патріотичному вихованню майбутніх правоохоронців та участі в ньому ветеранської організації.

Це було завжди актуально, а в наш час, коли іде неоголошена війна, виховання справжніх патріотів України набуває ще більшої актуальності.

Ювілею Перемоги присвячується

Цьому сприяють чисельні традиції колективу та його ветеранської організації. Особливе місце серед них займає щорічна зустріч курсантів, студентів, ліцеїстів з ветеранами та дітьми війни 1941-1945 рр., яка започаткована Радою ветеранів НАВС в 2010 році і проводиться на Лютізькому плацдармі, битва за який, восени 1943 року, стала найгероїчнішою і найкривавішою сторінкою Великої Вітчизняної війни.

Традиційна зустріч в цьому році була присвячена 70-річчю Перемоги над нацизмом в Європі і розпочалася мітингом біля пам’ятника генералу Ватутіну М.Ф.

Ювілею Перемоги присвячується

Відкрив мітинг голова Ради ветеранів Юрій Кобринський. Учасників зустрічі привітав перший заступник голови Ради ветеранів, професор кафедри економіко-правових дисциплін Володимир Кухаренко – почесний ветеран міста-героя Києва, директор Національного музею «Битва за Київ у 1943 році» заслужений працівник культури Іван Вікован. Із словами вдячності ветеранам за Перемогу від курсантів звернулися: голова Координаційної ради студентського (курсантського) самоврядування Сергій Хілінський та правнук учасника Великої Вітчизняної війни Григорій Величко.

Ювілею Перемоги присвячується

Учасники заходу оглянули територію колишнього командного пункту командуючого Першим Українським фронтом генерала Ватутіна М.Ф. та Члена Військової Ради фронту Хрущова М.С., експозиції музею та діараму «Битва за Київ», поклали квіти до пам’ятників та могили Невідомого солдата. Завершилася зустріч читацькою конференцією по збірниках ветеранів НАВC, присвячених Другій світовій війні. На початку якої учасники заходу переглянули фільм «Фронтовики, надіньте ордени» та вшанували пам'ять тих, хто пішов з життя хвилиною мовчання.

Заступник голови Ради ветеранів НАВС, член Національної спілки журналістів Анатолій Довбня зробив доповідь про участь ветеранів у війні та їх розповіді у книгах, виданих Радою ветеранів - «Витязі Перемоги», «Говорять діти воєнного лихоліття» та про поетичні збірки серії «Рубіж пам’яті», авторами яких є Володимир Мосійчук, Федір Семченко, Руслана Жовтоногова, Володимир Олефіренко, Деонісій Тихомиров, Іван Бірюков, Віктор Кривуша, Людмила Снітко, Олексій Стародуб, Василь Сокур.

Цікавими були виступи курсантів і студентів Марини Мельник, Інни Липко, Богдана Дацюка і ветерана Ольги Машевської, які говорили не тільки про творчість ветеранів, а й про участь у війні своїх дідів та прадідів.

Наприкінці автори подарували всім учасникам свої поетичні збірки.

Ювілею Перемоги присвячується

Впевнені, що захід, проведений ветеранською та профспілковою організаціями, разом із відділом соціально-гуманітарної роботи та курсантським самоврядуванням, напередодні ювілею Великої Перемоги, надовго залишиться в душах і пам’яті майбутніх правоохоронців.

Світлана Кутєпова
Леонід Кальченко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X