Європейський день мов на факультеті №3

28-09-2016 Переглядів: 271

26 вересня у країнах Європейського Союзу відзначають День мов. Це свято встановлено Радою Європи 6 грудня 2001 року з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, оскільки офіційною мовною політикою ЄС є збереження та розвиток мов, зокрема міноритарних. Єврокомісія зазначає, що Європейський день мов ставить за мету прийти від популяризації мультилінгвізму до вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя.

Європейський день мов на факультеті №3

У нашому навчальному закладі мовній підготовці й мовному вихованню приділяється належна увага. Саме тому 26 вересня курсанти і студенти факультету №3 НАВС зібралися, щоб під керівництвом викладачів-мовників обговорити актуальні питання розвитку і взаємодії мов в Європі, серед яких і наша – українська мова – посідає значне місце.

Учасники навчально-виховного заходу мали змогу ознайомитися з підготовленою презентацією про основні європейські мови, зокрема й ті, що вивчаються на факультеті, дізнатися про цікаві факти з історії та сучасного функціонування української, англійської, німецької та французької мов, поглибити свої знання з питань ролі та функцій мови в житті та генезі суспільства, краще усвідомити пріоритетне значення мови як явища духовної культури у формуванні ментальних орієнтирів нації.

Перед курсантами і студентами факультету №3 виступив також доцент кафедри французької філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Андрій Білас, який неодноразово проходив стажування в Франції, активно займається перекладацькою роботою, зокрема французькою романістикою. Промовець зупинився на особливостях мовної політики Франції, ролі уряду та неурядових організацій країни в утвердженні державного статусу й захисті французької мови, передусім від англомовних впливів, а також на особливостях перекладацького мистецтва тощо.

Європейський день мов на факультеті №3

Під час обговорення озвученої інформації присутні жваво цікавилися питаннями європейської мовної політики, сучасного функціонування мов у країнах Євросоюзу, проблемами їх взаємодії та впливом на інші мови національних меншин. У цілому, захід досяг своєї освітньої та виховної мети, оскільки під час дискусії було порушено широкий спектр проблем політико-правового механізму регулювання мовних відносин у нашій державі та країнах Євросоюзу.

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X