Європейська інтеграція України: сучасний стан та перспективи розвитку

28-04-2016 Переглядів: 158

Під такою назвою 22 квітня на факультеті № 2 Національної академії внутрішніх справ відбулась підсумкова науково-теоретична конференція наукового товариства студентів.

З вітальним словом виступив декан факультету №2 Василь Науменко, який наголосив на важливості наукових досліджень державно-правових явищ, різних сфер суспільних відносин у сучасних умовах. Результати реформування організації та діяльності системи органів публічної влади України загалом, правоохоронної реформи в Україні демонструють активізацію правотворчої і правореалізаційної діяльності нашої держави у напрямі імплементації європейських правових стандартів у національне законодавство.

Європейська інтеграція України:  сучасний стан та перспективи розвитку

Декан факультету також підкреслив вагомі здобутки студентів факультету протягом 2015/2016 н.р. Зокрема, студент-випускник факультету № 2 Богдан Клочков відзначений премією Національної академії наук України за цикл праць “Правові проблеми забезпечення національних інтересів за сучасних умов”. Студент 1-курсу Бакалінський Станіслав зайняв ІІІ місце у І-ому етапі відбіркового академічного туру Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови.

Декан висловив вдячність команді факультету № 2 у складі студентів 4-го курсу: Катерини Негоди, Катерини Федорчук, Марії Федченко, які взяли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з правознавста (м. Івано-Франківськ, 18-21 квітня 2016 року) і продемонстрували хороші знання, гідно представили академію; студентам-психологам 4-го курсу факультету № 2 Алевтині Калюжній та Катерині Гордієнко за участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Теоретична та прикладна психологія”, що проходила на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також їхнім науковим керівникам: доктору психологічних наук, професору Оксані Романенко та доктору психологічних наук, професору Олені Хохліній.

Під час роботи конференції професором кафедри гуманітарних та загально-правових дисциплін факультету № 2, доктором юридичних наук, професором Наталією Камінською було представлено наукову доповідь на тему “Перспективи гармонізації законодавства України в умовах інтеграції в європейський інформаційний простір”.

Окрім цього, про підсумки та перспективи наукового життя факультету № 2 розповів заступник начальника відділу організації науково-дослідної роботи, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Олександр Калиновський.

Європейська інтеграція України:  сучасний стан та перспективи розвитку

За результатами підготовки наукових робіт студентів кращі з них підготували доповіді на конференцію. Жваве обговорення та дискусію викликали доповіді студента 1-го курсу факультету № 2 Станіслава Бакалінського на тему “Нормативно-правові аспекти забезпечення захисту прав дітей в Україні”, студентки 1-го курсу факультету № 2 Ганни Бондар на тему “Вплив римського права на формування романо-германської правової системи”, студентки 5 курсу факультету № 2 Світлани Туробової на тему “Особливості забезпечення реалізації права на працю людини і громадянина в Україні”, студентки 5 курсу факультету № 2 Марини Телявської (Пономарьової) на тему “Конституційно-правові засади діяльності засобів масової інформації в Україні”, студентки 1-го курсу факультету № 2 Юлії Іщук на тему “Жіночі громадські об’єднання, як складова українського громадянського суспільства”, студентки 7 МК 2 Б курсу факультету № 2 Уляни Колєнцової на тему “Актуальні проблеми боротьби з торгівлею людьми в Україні”, студентки 2-го курсу факультету № 2 Анастасії Бакал на тему “Проблема анексії Криму. Правовий статус півострову”, студентки 4 –го курсу факультету № 2 Оксани Позняк на тему “Особливості взаємозв’язку творчих здібностей та схильності до ризику у студентської молоді”, студентки факультету № 2 Катерини Гордієнко на тему “Особистісна самоактуалізація як чинник успішності соціально-психологічної адаптації студента” та інші.

Великі сподівання факультет покладає і на подальші значні наукові досягнення наших студентів і в майбутньому.

Європейська інтеграція України:  сучасний стан та перспективи розвитку

Факультет № 2 НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X