Вшанування мужності та бойового братерства

13-02-2015 Переглядів: 123

У лютому місяці ми відзначаємо особливу для нашої історії і для нашої пам’яті дату – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Тож, 12 лютого у навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України відбувся тематичний вечір за участю почесних гостей, учасників бойових дій в Афганістані – полковника внутрішньої служби у відставці Володимира Грищенка, колишнього начальника інституту Валерія Примака, старшого прапорщика запасу Миколи Грабовського.

Вшанування мужності та бойового братерства

Виступаючи перед присутніми, в.о. начальника інституту полковник міліції Володимир Клачко зазначив, що для багатьох військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ ці Дні стали Днями мужності, бойового братерства, пам’яті про тих, хто загинув в Афганістані і на території інших держав, виконуючи інтернаціональний обов’язок та миротворчу місію. Подвиги учасників бойових дій – це та велика правда історії, духовний заповіт воїнів-миротворців сьогоднішнім захисникам Вітчизни, могутнє джерело патріотичного виховання молоді.

Своїми спогадами про бойові будні з молодим поколінням поділився член Ради Асоціації ветеранів МВС України, Голова Ради ветеранів Афганістану Національної академії Володимир Грищенко. Він побажав усім міцного здоров'я та мирного неба над Україною.

Вшанування мужності та бойового братерства

Словами Гімну «Побратимів» розпочав свій виступ у тематичній концертній програмі заступник голови правління громадської організації «Афгано-Чорнобильського братства «Побратими»Микола Грабовський:

Були ми там, куди нас кликав час,
Пройшли вогонь, пізнали біль і втрати.
І спільна справа поєднала нас –
Ми честі і обов’язку солдати!


У концерті прийняли участь і курсанти творчого колективу інституту. За сумлінну службу в органах внутрішніх справ, значний особистий внесок у справу виховання майбутніх правоохоронців, в.о. начальника інституту вручив ветеранам - учасникам бойових дій грамоти, а курсанти привітали їх квітами.

Також Володимир Миколайович вручив грамоти офіцерам, учасникам бойових дій, факультету підготовки фахівців для Національної гвардії України.

Вшанування мужності та бойового братерства

Вечір закінчився і ветерани жваво спілкувалися між собою, згадуючи минулі дні служби.

А ми у свою чергу, засвідчуємо свою глибоку шану і повагу мужності та самовідданості наших героїв. Адже їх досвід, життєва мудрість потрібні нашим курсантам, а їхня активна громадянська позиція – нашій незалежній Державі.

Вшанування мужності та бойового братерства

Відділення соціально-гуманітарної роботи
ННІПФПМГБПСНГУ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X