Всеукраїнська правнича школа з судочинства

06-04-2015 Переглядів: 329

На базі Європейського Університету 3-го та 4-го квітня 2015 року була проведена IX Всеукраїнська правнича школа з судочинства, яка була організована Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України та приймаючим в своїх стінах університетом. Метою даного заходу є: проведення майстер-класів провідними суддями-практиками різних ланок судочинства, для отримання студентами та молодими юристами практичних знань, а також розкриття слухачам секретів та методик роботи фахівців в галузі права. Школа відкрила двері для всіх бажаючих правників, серед яких виявились курсанти академії, а саме курсант ННІПФПСКМ Цісар Олександр, член юридичної клініки «Захист», та курсанти ННІПФЕКП Кузьменко Владислав та Конопляста Марина.

Всеукраїнська правнича школа з судочинства

Правнича школа була проведена у форматі „запитання-відповіді”, що дозволило учасникам заходу вислухати та поставити питання провідним суддям-практикам. Виступаючими на заході були різні працівники судової сфери: суддя Вищого спеціалізованого суду України; суддя Верховного суду України у відставці, головний науковий співробітник Національної школи суддів, головний редактор журналу «Судовий вісник»; директор Департаменту представництва інтересів держави в міжнародних та іноземних судах Міністерства юстиції України; радник з правових питань проекту USAID «Справедливе правосуддя; радник з юридичних питань та громадянського суспільства проекту USAID «Справедливе правосуддя».

В своїх доповідях, виступаючі підіймали досить актуальні проблеми, що дало поштовх для цікавих дискусій з питань судочинства, під час яких обговорювались випадки з особистої практики суддів та їхній шлях від студента до судді вищого рівня, або досвідченого викладача для інших суддів.

Досить доречними питаннями сьогодення стало обговорення проблем реформування суду в Україні, актуальності суду присяжних, питання поділу суддів за спеціалізаціями (цивільні, кримінальні та інші). А ще мало місце для обговорення порівняльна характеристика діючого та такого, що втратив чинність КПК.

В рамках заходу проводились кава-брейки під час яких учасники могли поділитись одне з одним своїми враженнями, обговорити цікаві питання. Закінчився проект урочистим врученням учасникам сертифікатів та дипломів. Окрім безцінних знань, сертифікатів та дипломів всі учасники отримали багато позитивних вражень і нових друзів.

Всеукраїнська правнича школа з судочинства

Всеукраїнська правнича школа з судочинства була проведена на досить високому рівні, за що потрібно бути вдячними її організаторам та побажати подальшої активної діяльності в проведенні подібних заходів, до яких обов’язково будуть долучатися курсанти, студенти та співробітники нашої академії. А всім іншим правникам, на замітку: «Fiat justitia et pereat mundus».

Юридична клініка «Захист»
ННІПФПСКМ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X