Вивчення досвіду зарубіжних колег

17-06-2015 Переглядів: 436

9-10 червня в м. Осло (Королівство Норвегія) відбулась Конференція з питань освіти та навчальних дисциплін NATO Building Integrity Initiative (Ініціативи НАТО з розбудови цілісності, прозорості, запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків в оборонних і безпекових інституціях), в якій взяв участь проректор Національної академії внутрішніх справ Валерій Сокуренко.

Захід був присвячений актуальним проблемам підготовки управлінського персоналу (воєнного та цивільного) різних рівнів (політичного, воєнно-політичного, стратегічного, оперативного і тактичного) з питань протидії корупції, ознайомлення з напрацюваннями та визначення подальших перспектив реалізації планових заходів навчання і підготовки в рамках Ініціативи НАТО з розбудови цілісності, прозорості, запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків в оборонних і безпекових інституціях.

Вивчення досвіду зарубіжних колег

До участі у дискусії були запрошені посадові особи різних органів державної влади та управління і науково-педагогічні працівники Азербайджану, Бельгії, Боснії та Герцеговини, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Данії, Іспанії, Італії, Йорданії, Канади, Киргизії, Колумбії, Литви, Македонії, Марокко, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, Сербії, США, Угорщини, ФРН, Франції, Чехії, Чорногорії, Швейцарії, Швеції.

Конференцію відкрили Міністр оборони Королівства Норвегія пані Іне Еріксен Сорейде та директор Центру цілісності та прозорості у секторі оборони НАТО пан Бард Бредруп Кнудсен, які презентували власне бачення проблем корупції як загрози стабільності та миру і ролі НАТО у її подоланні.

Під час зустрічі делегатами розглядались такі питання:

- побудова цілісності та доброчесності і корупційні ризики;

- сучасний стан і майбутні потреби НАТО;

- останні рекомендації щодо навчання та підготовки персоналу у світлі згаданої Ініціативи;

- поточні проекти Центру цілісності та прозорості у секторі оборони НАТО;

- взаємозв’язок корупції із екстремізмом та іншими викликами сучасності;

- внесок країн-членів НАТО у розбудову вказаної вище Ініціативи;

- досвід запобігання та подолання корупції у окремих місіях НАТО.

Робота конференції була продовжена у форматі панельних дискусій. Проректор НАВС взяв участь в обговоренні проблем підготовки воєнного та цивільного управлінського персоналу стратегічного рівня з питань протидії корупції. Він поінформував присутніх про перебіг реформування системи органів внутрішніх справ (як складової сектору безпеки України в цілому) та про подолання корупції як один з головних пріоритетів у цій діяльності. Наведена інформація отримала схвальні відгуки.

Вивчення досвіду зарубіжних колег

Конференція пройшла в дружній та доброзичливій атмосфері. Організатори та учасники зібрання при обговоренні суспільно-політичної ситуації в Україні одностайно і рішуче висловлювались на підтримку їх країнами та Північноатлантичним альянсом в цілому дій української сторони щодо захисту власного суверенітету, рішуче засуджували насильство з боку представників територіальних утворень «ДНР», «ЛНР» та країн, що їх підтримують.

Варто зазначити, що подібні заходи мають велике практичне значення для нашого навчального закладу – це можливість запозичення в освітній процес досвіду і напрацювань НАТО у сфері протидії корупції.

ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X