Відзначення національного свята на Прикарпатті

22-01-2015 Переглядів: 36

Історія будь-якого народу містить періоди та дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Такою датою для України стало 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки ЗУНР І УНР. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.

Соборна Україна – ідея об’єднання в одне державне утворення всіх етнічно-історичних українських земель. В той же час, слід підкреслити, що соборність не є явищем лише суто українським. Це загальна, органічна ознака будь-якої нації, – неодмінна умова її розвитку й процвітання.

Відзначення  національного свята на Прикарпатті

Для українського народу, тривалий час розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і складною. Ідея єдності нашої держави була однією з найзаповітніших мрій українців протягом багатьох сторіч.

22 січня з нагоди відзначення Дня Соборності доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Тетяною Дем`янчук було проведено виховну годину із курсантами та студентами Прикарпатського факультету. Під час даного заходу молоді люди мали можливість послухати звернення Президента Петра Порошенка з нагоди Дня Соборності України та переглянути документальний фільм «Акт злуки: відтворення історичної правди».

У вступному слові до курсантів та студентів Тетяна Дем`янчук зазначила, що цим святом ми відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і продовжують сьогодні виборювати на сході України державну незалежність, які працювали і працюють, примножують і змінюють Україну задля торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини. Тому кожен з нас повинен пам’ятати, що соборність невіддільна від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X