Відзначення Дня студента на Прикарпатті

20-11-2015 Переглядів: 53

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема — сесія що насувається , а сама очікувана дата — День студента. Причому пригадується, як правило, не стільки саме навчання, скільки перший серйозний роман, веселі посиденьки з друзями, смішні випадки з життя.

Студентство — особлива соціокультурна група. Студенти з різних країн чудово знайдуть спільну мову один з одним, незважаючи на мовні бар'єри. Своє «персональне» свято — Міжнародний день студента, 17 листопада — молодь всього світу святкує саме в цей день. Незважаючи на те, що студентське юнацтво відрізняється веселою, і навіть у якійсь мірі буйною вдачею, це свято має сумну передісторію. 28 жовтня 1939 року празькі студенти вийшли на демонстрацію на честь річниці утворення своєї держави, яка на той час була окупована німцями. Проти демонстрантів виступили регулярні війська, в результаті зіткнень загинув студент-медик Ян Оплетал. Його похорони, які відбулися 15 листопада, дали поштовх до нових акцій протесту. 17 листопада були заарештовані і відправлені до концентраційного табору більше 1200 студентів. Дев’ять осіб страчені без суду. А через два роки в Лондоні на зустрічі студентів з різних країн було вирішено вважати 17 листопада Міжнародним днем солідарності студентів.

Відзначення Дня студента на Прикарпатті

В Україні 17 листопада почали святкувати як День студента з 1999 року згідно з указом Президента України. Міжнародний День Студента відзначається традиційно гучно й весело. Цей день об'єднує всі покоління студентів як теперішніх, так і колишніх. Студентство, мабуть, є найбільш прогресивним прошарком суспільства і професійне свято – це ще одна нагода не забувати про це.

День студента у Прикарпатському факультеті розпочався з урочистостей та вітального слова його очільника Сергія Брателя. Він зазначив, що студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини, з яких починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта. Сергій Григорович побажав усім студентам творчих успіхів, наполегливості у досягненні поставленої мети та найкращих балів у навчанні. Далі слух усіх присутніх чарував чудовий вокальний спів студентів та курсантів факультету, милували око танцювальні композиції «Віденський вальс» та танцювальні батли юнаків та дівчат. Цікавим для глядачів була подорож до студентської аудиторії та гуртожитку за допомогою мініатюр, підготовлених студентами другого курсу.

Відзначення Дня студента на Прикарпатті

Завершенням святкового дня була дискотека, що поєднувала в собі танцювальну програму та різноманітні конкурси.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X