Відвідини міжнародного тренінгу

16-08-2016 Переглядів: 97

Нещодавно викладач кафедри вогневої та спеціальної фізичної підготовки НАВС Наталія Худякова повернулася зі службового відрядження до Швейцарської Конфедерації, де відвідала п’ятий щорічний тренінг, який є частиною Програми прикордонної безпеки Центру демократичного контролю за Збройними силами. Захід об’єднує зусилля педагогів та тренерів (представників Збройних сил, поліції, прикордонної служби) країн Південної та Східної Європи, а також фахівців організацій західноєвропейських держав, які працюють у зазначених регіонах з метою впровадження новітніх навчальних технологій для викладачів із сектору безпеки.

В якості інструкторів були залучені 4 спеціалісти поліції та МВС Естонської Республіки і Республіки Словенія.

Відвідини міжнародного тренінгу

Участь у тренінгу взяли 42 представники Збройних сил, прикордонних та правоохоронних органів Республіки Албанія, Республіки Болгарія, Боснії та Герцеговини, Республіки Вірменія, Грузії, Естонської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Македонія, Королівства Нідерланди, Республіки Польща, Португальської Республіки, Румунії, Республіки Сербія, Республіки Словенія, Республіки Таджикистан, України, Республіки Хорватія, Чеської Республіки, а також ОБСЄ та Європолу, більшість з яких є працівниками (викладачами, інструкторами) профільних навчальних закладів.

Відповідно до програми заходу, одночасно проводились два окремих курси – для початківців та досвідчених фахівців. На курсі для початківців (в якому брала участь викладач НАВС) було зосереджено увагу на тому, як наблизити освіту до потреб практики у сфері безпеки та правопорядку, а також на різниці в навчанні та розвитку вмінь.

Відвідини міжнародного тренінгу

Тренінг складався з групових занять, техніки побудови команди та рольових ігор. Важливу роль у досягненні мети тренінгу відігравали також дискусії та обмін наявним досвідом між учасниками заходу, обговорення перебігу занять та досягнутих результатів під керівництвом досвідчених інструкторів.

Відвідини міжнародного тренінгу

Цікавим фактом стало те, що складовою навчання були заняття з прикладного альпінізму, які проводив персонал Центру військово-гірської підготовки. Учасники, розподілені на групи, здійснили сходження у гору заздалегідь підготовленим маршрутом («Віа Феррата»), про що отримали відповідні сертифікати.

Відвідини міжнародного тренінгу

Участь у подібних тренінгах дозволяє інтенсивно розбудовувати професійний та особистісний потенціал науково-педагогічного складу. Навчання пройшло у дружній та невимушеній атмосфері, а досвід, здобутий нашою колегою, матиме важливе практичне значення у справі підготовки майбутніх правоохоронців.

ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X