Відвідали столичну святиню – Києво-Печерську Лавру

23-06-2015 Переглядів: 59

21 червня курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та психологічної служби у свій вихідний день відвідали визначну пам’ятку історії та архітектури, одну з найбільших православних святинь України – Києво-Печерську Лавру.

Відвідали столичну святиню – Києво-Печерську Лавру

Під час екскурсії юнаки та дівчата мали змогу помилуватися стародавніми храмами та монастирськими будовами, золотими куполами церков, побувати у найсвятіших місцях історико-культурного заповідника: Успенському соборі, Трапезній церкві Св. Антонія і Феодосія, в якій хлопці та дівчата поставили свічки за здоров’я рідних, а також послухати чарівні дзвони Великої лаврської дзвіниці.

Найбільше всім сподобались екскурсії по Ближнім та Дальнім печерам, осяяних славою та святістю подвижників лаврських. Ці печери незвичайні тим, що в них знаходяться мощі більше сотні святих. Для християн це не просто історія, це – святе місце, і мощі мають чудотворний характер. Прикладаючись до них, отримуєш умиротворення і спокій. Також увагу привернула Велика лаврська дзвіниця, побудована понад триста років тому. Вона висока настільки, що її видно за декілька десятків кілометрів від міста. Вражає те, як добре вона збереглася до наших часів.

Відвідали столичну святиню – Києво-Печерську Лавру

Загалом курсанти задоволені як провели свій вихідній день, і власному духовному збагаченню.

Елеонора Маковецька,
відділення соціально-гуманітарної роботи
ННІПФПМГБПСНГУ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X