Відновлено музей історії розвитку кримінальної міліції та слідства

15-07-2015 Переглядів: 113

У навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Національної академії внутрішніх справ було відновлено музей історії розвитку кримінальної міліції та слідства, який розташовувався у приміщенні, де нині функціонує новостворений Департамент патрульної служби України.

Важливість даного музею не викликає сумнівів, адже в ньому зібрані унікальні матеріали. Він був відкритий ще у 2004 році за ініціативи ректорату Національної академії внутрішніх справ України, керівництва інституту та за підтримки Департаменту карного розшуку МВС України. Активну участь у формуванні експозицій музею брали колишні працівники кафедр оперативно-розшукової діяльності та документування, кримінально-процесуальної діяльності, вогневої та спеціальної фізичної підготовки.

Відновлено музей історії розвитку  кримінальної міліції та слідства

Вагомий внесок під час збирання експонатів музею зробили генерал-полковник міліції Я.Ю. Кондратьєв, сім’я міністра внутрішніх справ І.Х. Головченка, генерал-майор міліції М.О. Ковша, генерал-лейтенант міліції В.Ф. Захаров, курсанти, слухачі, науково-педагогічний склад інституту.

Таким чином, за їх підтримки та допомоги було зібрано майже 500 експонатів, що були розподілені на 6 рубрик. Особливої уваги заслуговують рідкісні матеріали з історії розвитку оперативних та слідчих служб органів внутрішніх справ, фотоматеріали минулих років, у яких відображаються шляхи утворення і розвитку вищезазначених підрозділів. Представлено й методики розкриття та розслідування сучасних злочинів тощо.

Відновлено музей історії розвитку  кримінальної міліції та слідства

Експозиції музею активно використовують науково-педагогічні працівники під час проведення навчальних занять з оперативно-розшукової та криміналістичної тематики, що сприяє службово-патріотичному вихованню підростаючого покоління правоохоронців, підвищенню в їх свідомості авторитету органів внутрішніх справ та їх професійному становленню.

Відновлений музей історії розвитку кримінальної міліції та слідства розташований в аудиторії 141 ННІПФПСКМ (м. Київ, вул. Народного ополчення, 9), керівництво інституту щиро запрошуємо усіх бажаючих його відвідати.

ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X