Вчинок, гідний для наслідування

28-11-2014 Переглядів: 504

Ні у кого, ніколи, не виникало сумнівів про те, що Національна академія внутрішніх справ готує висококваліфікованих фахівців та справжніх майбутніх правоохоронців, які нерідко, навіть ціною власного життя готові прийти на допомогу людям. Про це свідчать багато яскравих та героїчних вчинків її випускників.

Продовжувачем славних традицій НАВС та дотримання девізу академії «Законність. Обов’язок. Честь» став курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції рядовий міліції Олексій Кемський, який повертаючись додому після занять затримав злочинців.

Вчинок, гідний для наслідування

Подія трапилася в одному зі районів Києва – на вулиці Межовій. Двоє невідомих, які «крутилися» біля авто, постійно зазираючи у салон, викликали підозру у молодого правоохоронця. Раптом зненацька один із них вибив заднє скло в автомобілі, проник у салон, миттєво забрав сумку та ще якісь речі, після чого вже вдвох злочинці почали втікати. Все це проходило на очах у Олексія, який вміло зорієнтувавшись в обстановці, що склалася та голосно викрикуючи «Стояти! Карний розшук!», почав наздоганяти порушників. Зловмисники тікали, намагаючись якнайшвидше заховатись у темноті, викидаючи при цьому викрадені із авто речі. Але сили були нерівними – Олексій Кемський, майстер спорту України, регулярно займається «Регбі», відмінник навчання. За лічені хвилини він вже, застосувавши заходи фізичного впливу, які добре засвоїв на заняттях зі спеціальної фізичної підготовки під час навчання у Національній академії, затримав одного з негідників. Як вияснилося пізніше, курсант обрав об’єктом переслідування того, що був вищий за зростом. Інший злочинець після такого «марш-кидка», ледве стоячи на ногах, віддихуючись, знаходився на відстані 20 метрів. Олексій, використовуючи власний ремінь у якості металевих браслетів, супроводив затриманого на видне місце, під ліхтар, та одночасно викликав підмогу. Зловмисники намагалися «домовитися» із молодим правоохоронцем, аби той їх відпустив, але курсант добряче затягнувши ремінь на руках, дав ясно зрозуміти крадіям, що вони будуть відповідати по закону.

Через лічені хвилини на місце події прибула машина патрульно-постової служби міліції та оперативно-слідча група Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві, які наділи на злочинців металеві браслети та доставили у відділок. Як з’ясувалося пізніше один із зловмисників вже відбував покарання у місцях позбавлення волі, а інший теж мав проблеми із законом.

Двох тридцятирічних порушників закону 1983 та 1984 років народження затримав двадцятирічний курсант Національної академії внутрішніх справ. Цей вчинок гідний для наслідування майбутнім правоохоронцям, особливо в період протікання у нашій державі таких складних процесів політичної та економічної трансформації. Ми не маємо права бути осторонь таких грубих проявів та порушень закону.

В академії вчать курсантів, щоб вони були професіоналами своєї справи та виховувалися у дусі вірного служіння українському народу та його традиціям, що і довів на ділі Олексій Кемський. Так тримати!

Сергій Бортник

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X