Зустріч з професійним оперативником минулого та сучасності Валерієм Куром

24-02-2015 Переглядів: 240

Бесіди з цікавими людьми, професіоналами своєї професії за покликом – це завжди емоційно зворушлива мить, яка дає не аби який поштовх до удосконалення свої майстерності на професійній ниві правоохоронця.

Так 23 лютого в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції відбулась зустріч з цікавою людиною, одним із керівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю та інших підрозділів блоку кримінальної міліції МВС України Валерієм Куром.

Зустріч з професійним оперативником минулого  та сучасності Валерієм Куром

На початку заходу начальник інституту Микола Алексійчук представив аудиторії гостя, розповівши про нелегкий шлях оперативника, досвідченого борця за законність та справедливість.

«Служба - це романтика чи прагматика?», - це перші слова гостя та запитання до присутніх. Звісно, спочатку нам спадає на думку, що романтика, адже я співробітник міліції – правоохоронець, у мене зброя, формений одяг, повага близьких та друзів, але разом з тим пройшовши певний шлях ми опинимось серед сірих буднів, де вже відчуємо не романтику, а відповідальність перед країною та перед суспільством.

Зустріч з професійним оперативником минулого  та сучасності Валерієм Куром

Розповідь про своє життя та боротьбу з бандитизмом Валерій Степанович розпочав з відтворення реальностей співробітника карного розшуку, адже саме цей підрозділ є яскравим прикладом мужності та самовідданості, оперуповноважених, які виконують службовий обов’язок та ведуть наполегливу боротьбу зі злочинністю, зміцнюючи законність та правопорядок в Україні.

Також з власного досвіду були наведені приклади про взаємодію співробітників міліції у складі слідчо-оперативних груп та високу відповідальність кожного у досягненні єдиної мети - розкриття злочину, про співпрацю з православними установами та навчальними закладами системи МВС.

Поряд з настановами Валерій Степанович радив курсантам всебічно розвиватись та ставити перед собою мету, адже тільки вона, віра в себе та наполеглива праця приведуть до високих визнань та авторитету не лише серед колег, а й всього суспільства нашої країни.

Разом з практичною діяльністю курсантам та офіцерам інституту Валерій Кур розповідав цікаві історії з свого нелегкого життя, які були не пов’язані з виконанням службових обов’язків, зокрема про перші свої заробітки з 7-го класу, про життєве надбання інших професій та вмінь, адже в подальшому цей багатогранний досвід дійсно допомагав на шляху до реалізації закону та справедливості.

Зустріч виявилась надзвичайно продуктивною. Курсанти перед собою бачили не тільки оперативника та майстра своєї справи, а й людину, з якої можна брати приклад наслідування професійної служби в органах внутрішніх справ.

Зустріч з професійним оперативником минулого  та сучасності Валерієм Куром

Цікаві історії, питання та відповіді… Валерій Степанович, завдячуючи життєвому досвіду, тримав аудиторію в напрузі, адже присутні інколи тамуючи подих, а інколи із усмішкою занурювались у світ, де панували кінематографічні жанри детективу, нуару та романтики.

«Життя як одна мить», - цими словами видатного оперативника й закінчилась цікава та захоплююча зустріч. На знак пошани та вдячності від імені керівництва інституту гостю подарували цікаві книжки, побажали міцного здоров’я, мирного неба та подальшої співпраці з нашим навчальним закладом.

Володимир Михальчук, інспектор ВСГР

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X