Удосконалення юридичної освіти за сприяння ОБСЄ

30-11-2015 Переглядів: 169

З 23 по 25 листопада у Харкові відбувся науковий захід «Осіння школа з кримінального права», організований координаторами ОБСЄ, представниками Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Учасниками цієї школи стали 27 представників провідних вишів і наукових установ країни: Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрНУ, Харківського національного університету імені В. М. Каразіна, Національної академії внутрішніх справ, Львівського національного університету імені Івана Франка, Чорноморського державного університету імені Петра Могили та ін. Від Національної академії внутрішніх справ запрошення для участі в цьому проекті отримала доцент кафедри кримінального права, кандидат юридичних наук, доцент Ольга Шармар.

Удосконалення юридичної освіти за сприяння ОБСЄ

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Посол Вайдотас Верба відкрив захід і зазначив, що ОБСЄ, враховуючи важливість і практичну необхідність застосування сучасних підходів до викладання, організовує літні та осінні школи для науково-педагогічної спільноти вищих закладів України. Він додав, що в рамках проектів, спрямованих на вдосконалення юридичної освіти в Україні, за участі вітчизняних провідних науковців та юристів розробляються навчальні програми та посібники з низки правових дисциплін з урахуванням сучасних тенденції юридичної науки і практики. Посол високо оцінив плідну співпрацю з вищими навчальними закладами юридичного спрямування з питань розвитку та реформування юридичної освіти в Україні.

Удосконалення юридичної освіти за сприяння ОБСЄ

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету Василь Тацій і зазначив, що для проведення школи не випадково обраний Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, оскільки він має потужну наукову школу кримінального права. У ньому працювали та працюють видатні вчені, корифеї, які сприяли підвищенню іміджу навчального закладу.

Заняття тривали три дні, протягом яких з лекціями виступали експерти та партнери Координатора проектів ОБСЄ в Україні: доктор юридичних наук, професор, професор кафедри кримінального права та кримінології Київського національного університету імені Тараса Шевченка М.І.Хавронюк, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри кримінального права та кримінології юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка С. В. Хилюк, завідувач кафедри кримінального права та правосуддя Запорізького національного університету, доктор юридичних наук, професор О.О. Дудоров, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ю. А. Пономаренко.

Матеріали, отримані під час проведення заходу «Осінньої школи з кримінального права», будуть використані в навчальному процесі при викладанні кримінально-правових дисциплін кафедри кримінального права НАВС.

Удосконалення юридичної освіти за сприяння ОБСЄ

Ольга Шармар

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X