Участь в охороні громадського порядку

16-11-2015 Переглядів: 125

Проголошені Конституцією України загальні засади народного волевиявлення в нашій державі передбачають створення органами державної влади та місцевого самоврядування відповідних умов для реалізації громадянами виборчого права. Виборчий процес в Україні врегульовано нормами різних галузей права: конституційного, адміністративного, цивільного, кримінального тощо. Разом з тим у регулюванні діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо організації виборів на різних етапах, забезпечення громадського порядку, виявлення й припинення порушень виборчого законодавства, притягнення винних у їх вчиненні до юридичної відповідальності, домінуючими слід визнати норми адміністративного права.

Участь в охороні громадського порядку

Важливе значення для належного перебігу виборчого процесу має діяльність правоохоронних органів як основного суб’єкта забезпечення громадського порядку в Україні. 15 листопада 12 офіцерів постійного складу та 38 курсантів Прикарпатського факультету були задіяні в охороні громадського порядку під час виборів міського голови міста Івано-Франківська.

Участь майбутніх правоохоронців в охороні громадського порядку під час виборчого процесу є можливістю отримати практичний досвід та застосовувати набуті теоретичні знання під час навчань на практиці.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X