Толока у Прикарпатському факультеті

19-01-2015 Переглядів: 139

Давньою українською традицією є проведення толоки - одноразової безоплатної праці гуртом для швидкого виконання великої за обсягом роботи. За звичаями українців толока є формою селянської взаємодопомоги, на яку скликають сусідів, родичів та товаришів. Її організовували на селі для виконання термінових робіт, що вимагали значної кількості осіб: збирання врожаю, вирубування лісу, спорудження будинків, спільний випас худоби тощо. Іноді толоку використовували для проведення громадських робіт (будування церков, шкіл, читалень, доріг тощо). У толоці односельчани брали участь, тобто працювали толокою (спільно, разом), добровільно й задарма, не потребуючи плати за свою працю.

Толока у Прикарпатському факультеті

Послідувати такій добрій українській традиції 17 січня вирішили і працівники Прикарпатського факультету та Навчально-консультаційного пункту м. Івано-Франківськ ННІ заочного навчання. Працювали добросовісно, з натхненням, бо чистота нашого життя починається з чистоти нашої оселі, нашого подвір`я. Вони пообрізали сухі гілки на деревах, зачистили від сміття та старого листя територію навколо навчального корпусу.

Толока у Прикарпатському факультеті

Користь від толоки не тільки в благоустрої, така робота неймовірно згуртовує колектив. До того ж, подає приклад майбутньому поколінню. Адже чистота території факультету та його приміщень - це щоденна праця всіх, а охайність, порядність, працьовитість, любов до всього, що оточує нас – головні людські якості.

Толока у Прикарпатському факультеті

Разом з тим від роботи на природі колектив отримав приємні враження, зарядився позитивним настроєм, усі відпочили від постійної роботи в аудиторіях, за комп'ютером.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X