Тиждень профілактики правопорушень серед неповнолітніх на івано-франківщині

19-02-2015 Переглядів: 82

Правопорушення, здійснені неповнолітніми, - це небезпечне соціальне явище, оскільки, по-перше, негативно впливають на формування особистості; по-друге, завдають значної шкоди суспільству через втрату трудових ресурсів; по-третє, відіграють значну роль у формуванні рецидивної злочинності. За даними державної статистики, кожен 9-й злочин в Україні здійснюється неповнолітніми.

Тиждень профілактики правопорушень серед неповнолітніх на івано-франківщині

Одним із напрямів у боротьбі зі злочинністю до 14 лютого членами юридичної клініки «Феміда» Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ в рамках співпраці з Івано-Франківським міжшкільним навчально-виробничим комбінатом була прочитана низка лекцій, присвячених тижню профілактики правопорушень серед неповнолітніх. Їх мета – ознайомлення старшокласників з причинами та наслідками правопорушень, запобігання та недопущення їх вчинення.

Захід відвідало 435 учнів 10-11 класів шкіл Івано-Франківська. Увазі хлопців і дівчат було запропоновано інтерактивну лекцію з демонстрацією відеоматеріалів на тему профілактики правопорушень серед молоді. Висвітлена проблема викликала неабияку зацікавленість серед дітей і перетворила зустріч у жваву дискусію. Курсанти Прикарпатського факультету НАВС надали відповіді на слушні запитання учнів, що здебільшого стосувались життєвих ситуацій.

Тиждень профілактики правопорушень серед неповнолітніх на івано-франківщині

Захід пройшов в дружній та невимушеній атмосфері. Учасники отримали важливу інформацію рекомендаційного характеру і скерування на недопущення правового нігілізму в їхньому майбутньому житті.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X