Теоретичні знання закріпили на практичних заняттях

28-05-2015 Переглядів: 72

Криміналістика та кримінальний процес належать до дисциплін, засвоєння яких становить фундамент фахової підготовки спеціаліста – юриста. Вивчення кримінального процесу має на меті засвоєння студентами комплексу теоретичних знань кримінально-процесуального законодавства України, що визначає діяльність правоохоронних органів, яка здійснюється у встановлених законом процесуальних формах і спрямована на досягнення завдань кримінального провадження. Володіння криміналістичними знаннями та отримання належних практичних навичок є обов’язковими для слідчого (дізнавача), прокурора, судді, адвоката, оскільки виконувані ними функції безпосередньо пов’язані із застосуванням саме цих знань. Інші представники юридичного фаху також не можуть обійтися у своїй діяльності без знань криміналістики.

Теоретичні знання закріпили на практичних заняттях

Знання з даних дисциплін покликані підвищувати рівень професійної підготовки і правової культури правоохоронців, безпосередньо впливати на формування наукового юридичного світогляду.

Засвоєння теоретичних знань завжди необхідно закріплювати проведенням практичних занять, які є важливою складовою навчального процесу. Особливо корисними є практичні заняття із залученням практичних працівників. Проведення такого роду занять вже стало доброю традицією на Прикарпатському факультеті. У травні професором кафедри КПД та ОРД д.ю.н., доцентом підполковником міліції Басистою І.В. здійснено бінарні практичні заняття на тему «Заходи забезпечення кримінального провадження» із дисципліни «Кримінальний процес» для курсантів 2-го курсу та на тему «Розслідування злочинів проти власності» із дисципліни «Криміналістика» у курсантів 3-го курсу на базі Слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області, до яких залучено начальника відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Івано-Франківській області підполковника міліції Крамаренка О.А.

Під час занять курсанти мали змогу дізнатися про порядок застосування окремих видів запобіжних заходів та специфіку розслідування злочинів проти власності.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X