Теоретичні та практичні аспекти запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні

17-12-2014 Переглядів: 139

11 грудня кафедрою кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС на базі навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції спільно з юридичною клінікою «Захист» проведено міжвузівський курсантський (студентський) круглий стіл «Теорія та практика запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні», роботу якого приурочено до Всеукраїнського тижня права.

Відкрив засідання міжвузівського круглого столу з виступом та вітальним словом начальник кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права академії, кандидат юридичних наук, доцент Віталій Василевич.

Теоретичні та практичні аспекти запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні

Робота круглого столу викликала масштабну зацікавленість, свідченням чого є участь у його роботі не лише науково-педагогічних працівників кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права, слухачів магістратури та курсантів академії, а й юридичного факультету Інституту кримінально-виконавчої служби, викладачів та магістрантів Національної академії прокуратури України. У роботі наукового заходу також взяли участь представники відділу організації наукової та науково-дослідної роботи академії.

Теоретичні та практичні аспекти запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні

Широке коло учасників круглого столу забезпечило під час проведення «живу» дискусію й активне обговорення проблемних питань, що їх висвітлювали у своїх виступах присутні, адже з професійної точки зору одні й ті ж самі питання можуть розглядатися представниками різних правоохоронних структур неоднаково та мати зовсім протилежний підхід до вирішення проблемних питань.

Основними темами, закцентованими у виступах молодих дослідників, були сепаратизм та тероризм, що на сьогодні, на жаль, є надзвичайно актуальним безпосередньо як для нашої держави, так і для інших країн світу, характеристика вищезазначених понять, їх детермінанти, заходи запобігання та протидії в масштабах держави та світу. Чи не кожен з доповідачів наголошував на недосконалості законодавства нашої держави щодо протидії даним видам злочину. Особливо варто відзначити аналіз проекту закону «Про протидію і запобігання сепаратизму та подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України (десепаратизацію)», під час якого абсолютно всі учасники висловлювали власні думки щодо дієвості та актуальності законопроекту, приводили аргументи, дискутували.

Завдяки активності курсантів, гостей та організаторів круглого столу, було розглянуто широкий масив проблемних питань сепаратизму та тероризму, висунуто низку корисних пропозицій щодо врегулювання правових та організаційних основ запобігання даним видам злочинної діяльності, обговорено практичні рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення окремих положень законопроекту, а також усунення прогалин у законодавстві з запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні. Також, приємно відзначити належний рівень знань членів наукового гуртка «Кримінолог» навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції.

Теоретичні та практичні аспекти запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні

За активність та високий рівень підготовки, свідому позицію та правову обізнаність керівництвом кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права й організаторами наукового заходу було висловлено подяку всім його учасникам.

Кафедра кримінології та кримінально-виконавчого права,
відділ організації науково-дослідної роботи

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X