Театральне дозвілля

17-11-2015 Переглядів: 64

Ім’ям всесвітньовідомого українського письменника – Івана Франка, названі не лише вулиці та кораблі, а й славетне місто Станіславів у 1962 році отримало назву похідну від імені діяча. Його твори увійшли в навчальні програми середніх шкіл та вишів і визнані класикою сучасної драматургії.

Театральне дозвілля

Одна з найкращих і найвідоміших п’єс Івана Франка - «Украдене щастя» - класика, яка не втратила своєї актуальності і в наш час. Щастя бути поруч із коханою людиною, розлука з нею, соціальна несправедливість, зрада, недовіра і як наслідок, жахливий, нестерпний душевний біль, людський біль за втраченим щастям. Кожен з нас у тій чи іншій мірі переживав це у своєму житті. Саме тому ця п’єса не втрачає своєї гостроти і є окрасою репертуару кожної української театральної сцени.

Курсанти Прикарпатського факультету 16 листопада відвідати спектакль «Украдене щастя» у постановці Житомирського академічного театру ім. І. Кочерги, який перебуває на гастролях в Івано-Франківську.

Відвідувачі театральної постановки мали змогу спостерігати як на фоні побуту бойків, які населяють українські Карпати, вимальовуються долі героїв у так званому «любовному трикутнику». Автори вистави відсторонилися від соціального спрямування п’єси і тим самим наблизили глядачів до душевної катастрофи Анни, її нелюбого чоловіка Миколи та здавна закоханого в неї Михайла. Кожен з них виборює своє людське право на кохання. Та невблаганний Бог Карпат Мольфар (персонаж, що введений у виставу режисером) жорстоко карає всіх трьох.

Театральне дозвілля

Особливу атмосферу спектаклю підкреслює влучна і неповторна, смілива і жива, немов іще одна діюча особа на сцені, музика етно-гурту «Даха Браха». Декорації, освітлення, звук, тощо створюють особливу атмосферу вистави у стилі етно-модерн, дійсно сучасний погляд на українську класику.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X