Те, що написано в книгах і закарбовано в серці

12-06-2015 Переглядів: 96

Нам, як істинним патріотам своєї держави, болем у серці відлунюють роки великих жертв і утрат, справжньої мужності і любові до рідного краю. Ми завжди пам'ятаємо про великі подвиги, що зробили нашу країну незламною та великою. Тому до Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, колектив відділу обслуговування літературою ННІПФЕКП загальної бібліотеки НАВС підготував виставку-реквієм: «Роки війни – століття пам'яті». Виставка проводить паралелі героїчного патріотизму виявленого українцями як під час Другої світової війни, так і в сьогодні під час участі в АТО.

Те, що написано в книгах і закарбовано в серці

На виставці представлена література, що висвітлює різні аспекти жахливих часів. Це і художні книги, документальні, військові мемуари, спогади. Через книги відображено хід воєнних дій, спротив у ворожому тилу, партизанський рух, боротьбу в підпіллі, життя на окупованій території. Книги, представлені на виставці, також розповідають про страхіття концтаборів, розстріли в Бабиному Яру, життя в окупації та про те, як кували перемогу в тилу.

Розділ виставки «Як Українці стають героями» через статті в періодичних виданнях розповідає про сучасних захисників Батьківщини, волонтерів, небайдужих українців, які прагнуть миру та щасливого, безпечного майбутнього України.

Те, що написано в книгах і закарбовано в серці

Відділення соціально-гуманітарної роботи спільно з відділом обслуговування літературою інституту експертів-криміналістів ретельно займається патріотичним виховання курсантів, використовує для цього, зокрема, і огляд даної виставки, адже книги – це не тільки найглибше джерело мудрості, а й кристраж вічної пам'яті героям України.

Олена Уніловська,
фото Марти Диганич

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X