Тактико-спеціальні навчання з курсантами експертної спеціалізації

19-11-2015 Переглядів: 186

Враховуючи вимоги суспільства щодо готовності правоохоронців до будь-яких нестандартних ситуацій, а тим більше з використанням вибухових речовин, 18 листопада на вибуховому полігоні Центру спеціальної та фізичної підготовки НАВС проведено тактико-спеціальні навчання з курсантами четвертого курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів НАВС.

Тактико-спеціальні навчання  з курсантами експертної спеціалізації

Заходи проводились за участю фахівців-вибухотехніків Вибухотехнічного управління Національної поліції України капітана поліції Гончаренка Є.І. та підполковника поліції Сковпеня С.В., які пройшли підготовку в європейських країнах (Іспанії, Чехії). Слід відмітити, що Гончаренко Є.І. визнаний кращим фахівцем серед учасників підготовчих курсів вибухотехніків європейських країн.

Під час проведення навчань курсантам продемонстровано стандартні вибухові боєприпаси, що дуже часто використовуються при скоєнні правопорушень.

Також фахівці вибухотехнічного управління розповіли курсантам як поводитись із вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

Тактико-спеціальні навчання  з курсантами експертної спеціалізації

Під час проведення навчань підполковник поліції Сковпень С.В., роз’яснив курсантам особливості поводження із саморобними вибуховими пристроями, що також можуть використовуватись при скоєнні злочинів.

Після засвоєння теоретичних знань, навички і уміння відпрацьовано на вибуховому полігоні в польових умовах.

Вибуховий полігон створено колективом навчально-наукового інституту підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів у 2014-2015 навчальному році для забезпечення практичної складової підготовки фахівців-вибухотехніків. Зазначеними навчаннями розпочато його цільове використання в освітньому процесі.

Під час проведення навчань курсанти були дуже активними, задавали багато цікавих питань щодо можливих нестандартних ситуацій з вибухонебезпечними предметами та алгоритмів їх вирішення.

Тактико-спеціальні навчання  з курсантами експертної спеціалізації

Після завершення навчань багато курсантів виявили бажання проходити спеціальну підготовку з вибухотехніки з метою в подальшому стати кандидатом на проходження служби у Вибухотехнічному управлінні Національної поліції України.

Тактико-спеціальні навчання  з курсантами експертної спеціалізації

Юрій Приходько, старший викладач
кафедри криміналістичних експертиз ННІПФЕКП

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X