Запрошуємо на навчальний семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

28-03-2017 Переглядів: 101

3-4 квітня 2017 року в приміщенні Національної академії внутрішніх справ (м. Київ, Солом’янська площа, 1 відбудеться навчальний семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності», який є першим із серії семінарів для працівників правоохоронних органів та суддівського корпусу.

Запрошуємо на навчальний семінар  «Захист професійної діяльності журналістів  та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

Захід відкриватимуть:

• Валерій Кондратюк, заступник Глави Адміністрації Президента України, співголова Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова;

• Тетяна Ковальчук, заступниця Міністра внутрішніх справ України;

• Сергій Князєв, Голова Національної поліції України;

• Володимир Чернєй, ректор Національної академії внутрішніх справ;

• Мортен Енберг (Mårten Ehnberg), Голова Офісу Ради Європи в України;

• Оксана Романюк, виконавча директорка ГО «Інститут масової інформації», представниця в Україні міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Метою заходу є підвищення обізнаності представників правоохоронних органів та суддівського корпусу щодо змін у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавстві та покращання навичок застосування законодавства з захисту професійної діяльності журналіста в Україні. Семінар також буде корисним для журналістів, оскільки темі налагодження ефективних комунікаційних механізмів між представниками ЗМІ та працівниками правоохоронних органів буде приділено багато уваги.

Під час семінару близько 250 представників Національної поліції, прокуратури, суддів, а також представники громадських організацій та журналісти заслухають презентації ключових національних і міжнародних експертів. Серед тренерів-лекторів: представники Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), міжнародні експерти Ради Європи, українські медіа-юристи, представники Генеральної Прокуратури, викладачі-науковці Національної академії внутрішніх справ та медіа-експерти спеціалізованих громадських організацій.

Організаторами заходу є Адміністрація Президента України, Генеральна Прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Національна академія внутрішніх справ, проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні», а також ГО «Інститут масової інформації». Аналогічні навчальні семінари планується провести у регіонах України до кінця 2017 року.

Довідкова інформація:

За даними ГО «Інституту масової інформації», у минулому році зареєстровано одне вбивство журналіста, одне викрадення, 30 випадків нападів та побиття представників ЗМІ, 108 випадків перешкоджань діяльності журналістів, 43 випадків погрожування та залякування, 30 випадків обмеження доступу журналістів до інформації та 7 випадків застосування цензури. Водночас, протягом 2016 року правоохоронні органи направили до суду лише 31 обвинувальний акт щодо злочинів, скоєних відносно журналістів.

Проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X