Свято науки

02-11-2015 Переглядів: 126

29 жовтня на юридично-психологічному факультеті академії за підтримки Київської міської організації Союзу юристів України та Інформаційно-аналітичного журналу “Економіка. Фінанси. Право” відбулася VII Всеукраїнська науково-теоретична конференція “Правові реформи в України: реалії сьогодення”, на якій були присутні провідні вчені, молоді науковці та практики.

Відкрила конференцію декан факультету, Вікторія Вовк, яка надала слово для привітання першому проректору академії Станіславу Гусарєву. Він наголосив на важливості обговорення сучасного стану правової реформи, а також пошуку напрямів подальшої її реалізації.

Свято науки

Далі слово було надано завідувачу кафедри державної служби та кадрової політики Національної академії державного управління при Президентові України Владиславу Федоренку, який виступив з темою “Конституційна реформа в Україні: пріоритети і перспективи” та охарактеризував прийняту Стратегію сталого розвитку “Україна-2020”, а саме вектори руху реалізації 62 реформ та програм розвитку держави, підкреслив на життєвій необхідності проведення адміністративно-територіальної реформи для посилення значення та ролі органів місцевого самоврядування.

Окрім цього, з цікавими і змістовними доповідями виступили голова правління аудиторської фірми “Аналітик”, шеф-редактор журналу “Економіка. Фінанси. Право” Володимир Головач з темою “Правові проблеми регулювання аудиторські діяльності”, професор кафедри конституційного та міжнародного права, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України Анатолій Колодій з темою “Правова реформа в Україні: історія та сучасність”, який проаналізував наслідки проведення правових реформ в Україні та їх вплив на забезпечення прав та свобод людини та громадянина.

Практичну складову в роботу конференції внесли доповіді адвоката, заступника директора ТОВ “Юридичної компанії “Альтком” Юлії Безверхої з темою “Інститут адвокатури в світлі конституційно-правової реформи в Україні”, а також начальника відділу з питань безпеки міжнародних масових заходів Робочого апарату Укрбюро Інтерполу МВС України Дениса Ляшенка “Загальні засади участі органів внутрішніх справ у запобіганні корупції у сфері спорту відповідно до проекту закону “Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень”. Під час пленарного засідання конференції учасники мали змогу почути знаних корифеїв юридичної науки України і зрозуміти, що вкрай важливим є усвідомлення того, що чітко окреслені політико-правові шляхи реалізації конституційної реформи в Україні є запорукою цивілізаційного розвитку нашої держави та інтеграції України до Європейського Союзу.

Після завершення основної частини розпочалася робота у секціях конференції, де молоді науковці мали змогу продемонструвати свої знання, обмінятися думками і вступити в полеміку в дружній обстановці.

Свято науки

Найкращі доповіді керівники секцій відзначили сертифікатами.

Олександр Калиновський, Іванна Ткачук,
відділ організації науково-дослідної роботи НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X