Студенти відзначили річницю Соборності України та вшанували пам’ять героїв Крут

02-02-2015 Переглядів: 71

Що таке «соборність»? Насамперед, це – єдність ідей та поглядів, образів та історій.

Студенти відзначили річницю Соборності України та вшанували пам’ять героїв Крут

У 2015 році День Соборності України відзначається під знаком єднання українського народу. Враховуючи історичні події, пов`язані з боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою битвою нашого народу проти окупації кремлівською владою української землі, та з метою виховання у молоді почуття патріотизму і гордості за свою державу – в ННІ права та психології організовані тематичні заходи під загальним гаслом «У єдності – сила народу». Зокрема, студенти інституту поклали квіти до пам’ятних знаків видатним державним, політичним, громадським діячам національно-визвольної боротьби українського народу у XX столітті, боротьби за відстоювання конституційних засад демократії, за захист державного суверенітету і територіальної цілісності України. Науково-педагогічними працівниками інституту проведено тематичні лекції на теми українського державотворення; редколегією студради інституту підготовлено стінну газету; в інститутській бібліотеці облаштовано куточок та книжкова виставка, що висвітлює історичні події, пов’язані з віковими прагненнями українського народу за свою державність. 22 січня проведено день інформування з нагоди Дня Соборності України – 96-ї річниці проголошення Акта возз’єднання (злуки) Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році. Куратором Оксаною Клименко для першокурсників організовано екскурсію до історико-меморіального музею Михайла Грушевського як найавторитетнішого діяча українського національного руху, автора Універсалів, голови Української Центральної Ради, який зробив вагомий внесок в розбудову українства в ті часи – особисто невтомно працював над Актом Злуки.

Пам’ять про подвиг Героїв Крут є вічною і святою. Наша відповідальність полягає в тому, щоб зберегти святі сторінки нашої історії. Захисники Крут здобули велику духовну перемогу. Виходячи з історичних оцінок, герої Крут є взірцем для української молоді, яка так само має бути небайдужою до майбутнього Батьківщини, шанувати історію і берегти пам’ять звитяжців. Окрім того, ця історична подія має стати уроком самовідданого служіння Вітчизні для українців.

29 січня в інституті відзначили 97-річницю подвигу героїв Крут. Цього дня кафедрою гуманітарних та соціально-економічних дисциплін інституту проведено круглий стіл «Cоборність українських земель: історія і сучасність», відбулось покладання квітів до Аскольдової могили. Студенти вшанували пам’ять загиблих у бою під Крутами.

 

Студенти відзначили річницю Соборності України та вшанували пам’ять героїв Крут

Для молоді організовано перегляд фільму «Крути. Молода кров» з циклу «Україна: забута історія». Із вступним словом до почесного зібрання звернулася доцент кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Оксана Клименко, яка підкреслила, що цей захід проводиться з метою утвердження високої політичної культури у суспільстві, виховання у молоді патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам'яті полеглих за незалежність Батьківщини.

Як зазначила Оксана Клименко: «Ця подія є надзвичайно символічною в історії визвольного руху українського народу – нинішнє покоління українців має можливість жити у власній державі, за яку загинули герої Крут, за яку і нині йде жорстока війна. Пам'ять про всіх загиблих надихає нас докладати неймовірних зусиль для зміцнення української держави».

Світлана Головатюк
фото Віталія Кулика

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X