Справжня бойова підготовка для курсантів

30-03-2015 Переглядів: 142

Нещодавно на базі полку спеціального призначення «Азов» були відкриті недільні курси бойової підготовки для всіх бажаючих. На вході нині непрацюючого київського заводу «Атек» курсантів зустріли бійці полку «Азов».

На цій території минулою зимою розмістилася база підготовки новобранців. Навчання проводилося за стандартами НАТО протягом двох тижнів. Усі охочі пройти підготовку для цивільних повинні заздалегідь записатися на заняття. Це дає можливість сформувати оптимальні по чисельності групи по 40-60 чоловік. А по неділям там проводять заняття для цивільних осіб.

Справжня бойова підготовка для курсантів

Справжня бойова підготовка для курсантів

Курсанти 1-го курсу ЦСФП НАВС також вирішили випробувати себе на витривалість. Як вони розповідали, спочатку на них чекав 10-кілометровий крос, потім потрібно було без сторонньої допомоги звалити собі на спину мішок вагою 50 кг і пронести його два кілометри. Хоча юнаки були вже досить виснаженими, але до кінця випробувань було ще далеко. Без найменшого перепочинку вони тягли ці мішки по землі 70 метрів (малося на увазі, що ти евакуюєш пораненого з поля бою) і далі побігли долати полосу перешкод. Після неї підійнялися на дах будівлі, щоб спуститися по прямовисній стіні за допомогою альпіністського спорядження. Сил майже не залишалося, але попереду була остання вправа – боротьба.

Справжня бойова підготовка для курсантів

Важливо було не стільки перемогти суперника, скільки проявити характер: боротися, незважаючи на неймовірну втому. Як говорив їм інструктор, навантаження, об’єм інформації і навиків, які варто засвоїти новобранцям, дуже великі, адже вони ставлять за мету підготувати елітних бійців. Щоб це втримати, їм потрібна, насамперед, сила волі. Саме цього деяким курсантам і не вистачило, щоб вистояти до переможного кінця. Але, не зважаючи на вщент витрачені сили, вони були в захваті від такого тренування і розуміли, що можливо і їм колись доведеться відстоювати честь Батьківщини. Тому інструкторові пообіцяли, що це не останній їхній візит, адже щоб досягти певного результату – повинні бути неухильні важкі тренування.

Справжня бойова підготовка для курсантів

ВЗГ НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X