Співробітництво з Програмним офісом UNODC в Україні

20-09-2014 Переглядів: 448

19 вересня в Національній академії внутрішніх справ відбулась робоча зустріч представників Програмного офісу UNODC в Україні з членами робочої групи академії з питань ВІЛ/СНІДу та взаємодії з групами ризику.

Мета такої зустрічі – обговорення подальших шляхів співробітництва Програмного офісу UNODC в Україні та Національної академії у проведенні заходів, спрямованих на посилення ролі правоохоронних органів у протидії Віл-інфекції в Україні та дотримання прав представників груп ризику в рамках проекту ООН «Підвищення ефективності заходів правоохоронних органів, пенітенціарного сектору та наркологічної служби у відповідь на епідемію ВІЛ в Україні», який запроваджується в нашій державі.

Співробітництво з Програмним офісом UNODC в Україні

Делегацію Програмного офісу UNODC в Україні представляли координатор проектів з ВІЛ/СНІД Надія Прокопенко, консультант Валентина Ожогова та керівник проектів СНІД Фонду «Схід-Захід» Ірина Нерубаєва. Від академії делегацію очолював проректор Сергій Чернявський. Також були присутні представники зацікавлених кафедр та наукових лабораторій, навчально-методичного центру, відділу організації науково-дослідної роботи, відділу психологічного забезпечення, відділу соціально-гуманітарної роботи та інших підрозділів.

Надією Прокопенко було презентовано основні завдання проекту ООН «Підвищення ефективності заходів правоохоронних органів, пенітенціарного сектору та наркологічної служби у відповідь на епідемію ВІЛ в Україні», підкреслено позитивні результати співпраці Програмного офісу UNODC в Україні з академією та запропоновані подальші шляхи спільної діяльності.

Підтвердженням такої успішної співпраці було представлення підготовленого фахівцями академії за сприянням Програмного офісу UNODC в Україні навчального посібника «Антинаркотична профілактика» та методичних рекомендацій «Запобігання інфікуванню соціально-небезпечними хворобами під час виконання службових обов’язків працівниками органів внутрішніх справ».

Співробітництво з Програмним офісом UNODC в Україні

У подальшому присутніх було ознайомлено з аналізом навчальних програм вищих навчальних закладів МВС України щодо відображення в них питань, пов’язаних з ВІЛ, лікуванням наркозалежності та програми зменшення шкоди, який здійснювався при підтримці ДКЗ МВС України. Валентина Ожогова, яка здійснювала таку презентацію, підкреслила важливу роль НАВС у реалізації в навчальному процесі актуальних питань антинаркотичної політики та профілактики соціально-небезпечних хвороб.

Співробітництво з Програмним офісом UNODC в Україні

Під час подальшої дискусії учасники робочої зустрічі обговорили потенційні напрями співпраці між Програмним офісом UNODC в Україні та академією в частині напрямів реалізації положень проекту ООН «Підвищення ефективності заходів правоохоронних органів, пенітенціарного сектору та наркологічної служби у відповідь на епідемію ВІЛ в Україні». За результатами такого обговорення вирішено розробити спільний план участі академії та інших зацікавлених недержавних організацій у реалізації зазначеного проекту ООН.

Олександр Стрільців

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X