Співпраця з Європейським поліцейським коледжем (СЕРОL)

21-10-2014 Переглядів: 631

У Національній академії внутрішніх справ відбулася робоча зустріч з делегацією Європейського поліцейського коледжу (СЕРОL).

Співпраця з Європейським поліцейським коледжем (СЕРОL)

Відкриваючи захід ректор академії Володимир Чернєй коротко ознайомив гостей із історією, організаційною структурою, напрямами підготовки фахівців та діяльністю навчального закладу. «Нині в академії створені належні умови для підготовки висококваліфікованих фахівців. Це - молоді, перспективні керівники, потужний науково-педагогічний склад й матеріально-технічна база. Викладачі, слухачі, курсанти академії часто виїздять за межі України для вивчення, обміну й використання набутого за кордоном досвіду у своїй роботі. У нас є всі передумови для того, щоб національна академія стала головним осередком, де будуть готувати майбутніх працівників міліції», - зазначив Володимир Васильович.

Співпраця з Європейським поліцейським коледжем (СЕРОL)

У свою чергу керівник бюро стратегічних справ СЕРОL Стефан Фаілла коротко розповів про Європейський поліцейський коледж, його основні завдання та цінності. Зарубіжний колега повідомив, що головними цінностями СЕРОL є якісна підготовка офіцерів поліції, повага, толерантність й довіра до правоохоронних органів. «Будучи інституцією Європейського Союзу, ми слугуємо координаційним центром для двадцяти восьми країн ЄС, які пройшли через низку історичних змін. Ми вивчаємо їхній досвід та використовуємо у нашій діяльності. Нас цікавить як в Україні працює система відомчої освіти і ми готові на співпрацю. Адже наша основна мета – це рівність і братерство», - наголосив Стефан Фаілла.

Співпраця з Європейським поліцейським коледжем (СЕРОL)

Коротко з історії Європейського поліцейського коледжу: Він створений у жовтні 1999 року на зустрічі в Тампере. Постановою Ради Європи ухвалено заснування освітньої установи, метою якої є здійснення кваліфікаційної підготовки офіцерів поліції старшого начальницького складу в секторі безпеки країн Європейського Союзу. Після підписання відповідного Рішення РЄ поліцейський коледж розпочав діяльність у січні 2001 року. Спочатку Секретаріат був тимчасово розташований у Копенгагені (Данія). Пізніше, після декількох змін у Рішенні РЄ, установа була перенесена до м. Бремсхіл (Великобританія), а з 2014 року – у м. Будапешт (Угорщина).

Зазначу, що програма перебування делегації була досить насиченою та різноманітною. Гості відвідали Музей МВС України НАВС, навчально-наукові інститути академії, центр спеціальної та фізичної підготовки, що у с.Віта-Поштова на Київщині, та юридичний ліцей імені Ярослава Кондратьєва.

Співпраця з Європейським поліцейським коледжем (СЕРОL)

Сподіваємося, що надійним підґрунтям подальшої спільної роботи стане підписання договору про співробітництво між Національною академією та Європейським поліцейським коледжем.

Оксана Чміленко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X