Службовий обов'язок, що став справою життя

03-04-2015 Переглядів: 62

Запобігти! Врятувати! Допомогти! Безперечно всі зіштовхувалися із цим кредо, що супроводжує Державну службу надзвичайних ситуацій, але не всі мали шанс вникнути у кожен аспект роботи рятувальника.

2 квітня курсанти першого курсу ННІ підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів змогли повністю оцінити нелегку роботу своїх, майже колег, адже вони як і ми живуть за своїм уставом, головною метою для них є ліквідація загрози і порятунок людського життя.

 Службовий обов'язок, що став справою життя

Ми мали змогу здійснити прогулянку територією підрозділу МНС України у Дніпровському районі столиці, де нам провели цікавий екскурс сучасністю своєї шляхетної професії. Ми дізналися всі тонкощі цієї нелегкої служби і повністю вникнули в напружену атмосферу, яка супроводжує їх впродовж усього життя. Курсанти не тільки відвідали робочу частину, яка включає стоянку службових машин, але й занурилися в історію пожежної охорони у музеї. Нам відкрилося багато фактів, які тривожать душу і змінюють ставлення до багатьох речей. Сильне враження справили ікони - подарунок громадян, єдине, що вціліло після страшної пожежі. Саме в таких ситуаціях дуже часто зароджується віра.

Рятувальники, які в цей час несли службу, показали нам майстер клас у своїй діяльності, розповіли про ситуації, з якими їм доводилося зіштовхнутись за час перебування у структурі.

Шалене життя, наповнене екстримом і небезпекою - це звичайні будні незвичайних людей. Варто цінувати важку працю тих, хто бореться за чуже життя, нерідко ризикуючи своїм.

 Службовий обов'язок, що став справою життя

Олена Уніловська

фото Ольги Рекал

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X