Слава тим, хто врятував світ

28-04-2016 Переглядів: 238

Вже 30 років поспіль весь світ з особливим вшануванням 26 квітня згадує ім’я тих, хто приборкав атом. Подвиг ліквідаторів гідно відзначений державою, адже ці герої ціною власного здоров’я та, на жаль, власного життя подолали атомну трагедію.

Час плинний, але пам’ять про героїзм та відвагу працівників пожежної охорони, органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС живе і буде вічно жити в мільйонах сердець. Чорнобиль – наш довічний біль, цю рану не стерти, не забути. «Це була особлива ніч не тільки для мене, але і для всіх українців, які не очікували такої біди, трагедії, катастрофи, оскільки ні практично, ні психологічно ніхто не був готовий, що там відбулась не тільки пожежа, але і ядерний вибух», – говорить Василь Дурдинець, голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС, генерал внутрішньої служби України.

На мітингу, що відбувся на території Міністерства внутрішніх справ, були присутні не тільки ветерани, ліквідатори, жертви аварії на ЧАЕС, але і керівники центральних органів влади та очільники відомств міністерства, які щиро подякували за самовідданість народу України. Протягом заходу було вшановано пам’ять загиблих працівників, урочисте покладання квітів до меморіалу «Алея слави учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», що розташована на території міністерства, а також священнослужителі УПЦ Київського патріархату відслужили панахиду за жертвами аварії.

Слава тим, хто врятував світ

Після заходу на території Міністерства внутрішніх справ України у приміщенні Центру культури та мистецтв МВС України відбулася урочиста церемонія нагородження учасників Чорнобильської катастрофи. Особовий склад 1-го курсу ННІ №1 віддав належну шану ліквідаторам. У церемонії, зокрема, взяли участь заступник міністра МВС – керівник апарату Олексій Тахтай, голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС, генерал внутрішньої служби України, Василь Дурдинець та Президент української секції Міжнародної поліцейської асоціації, генерал внутрішньої служби України Андрій Василишин. Почесні нагороди та квіти отримали багато працівників різних структурних підрозділів МВС України та інших органів. Більшість з них вже давно у відставці. Після церемонії нагородження відбувся урочистий концерт. У ньому взяли участь оркестр, балет та хор Академічного ансамблю пісні й танцю Національної Гвардії України та багато інших талановитих виконавців.‬

Слава тим, хто врятував світ

Життя продовжується, воно невпинно рухається вперед, тому обов’язком всіх, хто знає про цю трагедію з уст дідуся чи бабусі, книжок історії, повинні зберігати цей вічний вогонь у своїх серцях, закарбовуючи на віки вчинок сивочолих героїв, їх неабиякий патріотизм, відданість службі та добросовісність виконання обов’язку. Дякуємо вам, що ви з нами, що ви зі всією країною.

ВСФП НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X