Схоже на щастя

17-04-2015 Переглядів: 171

Протягом життя людина по різному відповідає на запитання "На що схоже щастя?" Але, мабуть, для будь-якого віку, будь-якого характеру і уподобань, самотність це нещастя. Чи багато людині потрібно для щастя? У пошуках відповіді понад 100 курсантів, ліцеїстів, студентів Національної академії внутрішніх справ завітали до Центру культури та мистецтв МВС України, на сцені якого розгорнулася історія випадкової зустрічі двох самотніх істот, їх короткочасної спільної подорожі та невипадкової взаємної довіри і турботи, що виникають несподівано і, напевно, не матимуть кінця.

В оригіналі вистави "Схоже на щастя" лежить п’єса П’єра Пальмада та Крістофа Дютюрона "Втікачки". Глядач стає свідком історії випадкової зустрічі двох самотніх жінок – досвідченої та мудрої Клод (яку зіграла відома українська акторка театру та кіно, народна артистка України, Герой України Ада Миколаївна Роговцева) та молодої й емоційної Марго (лауреат премії "Київська Пектораль 2014" у номінації «За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)», заслужена артистка України Світлана Орліченко). Варто зазначити, що режисером-постановником вистави виступила Катерина Степанкова – донька Ади Роговцевої.

Схоже на щастя

Вони залишають нормальне, розмірене життя, і вирушають на пошуки незвіданого, не сформульованого щастя, і стають одна для одної ангелами-охоронцями. Клод тікає з будинку для людей похилого віку, а Марго від своєї родини, де їй все остогидло.

Героїня Роговцевої розкриває ту неймовірну харизму, яку ми інтуїтивно ловимо і впізнаємо у численних роботах Ади Миколаївни в театрі та кіно. В ній вживається трагізм і комічність, як і в її героїні Клод. Зі свого життя вона жартує, кепкує, але із легким сумом. Помічаєш, що між харизматичною Клод і не менш харизматичною Адою Роговцевою чимало спільного.

Діалоги вистави насичені тонким гумором, монологами про справжню дружбу та віру, які потрапляють просто в серце.

Обидві вони понесли чимало втрат в житті, але не здалися, усміхнулися своїй долі і пішли далі, крізь перешкоди і тяжкі моменти.

Глядачі дуже тепло сприйняла п’єсу – переживала та сміялися разом із акторами. На одному подиху промайнули дві частини вистави. По закінченню театрального дійства були і квіти, і шалені оплески, і фото на згадку, і автографи. Вдячна публіка довго не відпускала акторів. Словами «Слава Україні!» Ада Миколаївна подякувала глядачам за душевний прийом.

Сергій Пастушенко, ВСГР,
Світлана Головатюк, ННІПП

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X