Розмалюю писанку, розмалюю…

29-04-2016 Переглядів: 83

Напередодні Великодня в юридичному ліцеї імені Ярослава Кондратьєва відбувся позакласний захід, під час якого викладач ліцею Наталя Краснокутська розповіла про обряди, традиції та символи української писанки, а також провела майстер-клас з розпису крашанок.

Розмалюю писанку, розмалюю…

Багато легенд дійшло до нас про писанки, як, наприклад, ось ця, з Київщини: «Коли Ісус Христос ходив зі святим Петром по землі, то вони проходили через одне село, а там невірні були. Побачили вони Христа, та й почали камінням та грудками шпурляти в нього. І як торкнеться камінь Ісусової одежі - зробиться з нього писанка, а як торкнеться грудка, то перетвориться на крашанку. Святий Петро позбирав усе те до кишені, а пізніше людям роздав. З того й пішов звичай готувати писанки й крашанки до Великодня».

Розмалюю писанку, розмалюю…

От і сьогодні ліцеїсти мали змогу залучитися до давньої традиції. Багато хто взагалі вперше брав до рук писачок. Але творчість захоплює усіх, навіть тих, хто думав, що зовсім не вміє малювати. Розмальовування пасхальних яєць так захопило вихованців, що хотілось творити ще й ще. Та час невблаганний. Величезне задоволення отримали усі учасники майстер-класу! Тепер чудовими подарунками можна поділитися із рідними та друзями, як це і прийнято робити на свято!

Розмалюю писанку, розмалюю…

Наталя Краснокутська

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X