Робота з молоддю

06-07-2015 Переглядів: 78

Навчання у вищому навчальному закладі є поєднанням навчального і виховного процесу. Протягом цього року курсанти І курсу ЦСФП включилися в навчальний процес, засвоюючи дисципліни філософського циклу: етику та естетику, логіку, релігієзнавство, філософію.

Без творчого підходу, без формування культури висловлення власної позиції, без віднаходження інтелектуального виклику ззовні, філософські дисципліни лишаються лише пасивним багажем знань, тренуючи пам'ять і зовсім не спонукаючи до самопізнання й саморозвитку. Формуючи своєрідний інтелектуальний виклик, першокурсники разом із викладачами кафедри філософії права та юридичної логіки плідно попрацювали у проведенні круглих столів з етико-філософської проблематики.

Молодь завжди гостро реагує на будь-які соціальні зміни. Наша молодь має сформовану громадянську позицію, пишається своєю країною, захоплюється її історією і готова рушати у сьогодення, щоб захистити спокій і впевненість у завтрашньому дні кожного з нас. Саме такі погляди побачили викладачі під час проведення круглого столу на тему «Патріотизм як фактор консолідації українського суспільства» у листопаді 2014 року. Жваві обговорення та дискусії щодо ролі патріотизму у виході України з моральної кризи, протиставлення патріотизму та етноцентризму, перспективи націоналістичних рухів у ХХІ столітті супроводжували проведення цього заходу.

Робота з молоддю

Юнацтву подобається говорити про себе, осмислювати власне повсякденне життя і робити з цього певні узагальнення. Це знайшло підтвердження під час проведення круглого столу на тему «Картина світу сучасної молодої людини» у травні цього року. Під час обговорення стало очевидним, що молодь, як соціальну верству, можна ідентифікувати виключно за віком. Передбачається, що молодий вік – це час, коли виробляються майбутні життєві стратегії, накопичується досвід, коли людина відкрита новим знанням та враженням. Молодь не є цілісною соціальною групою за цінностями, життєвими орієнтирами, прагненнями. Молодь готова зберігати цю різність, що є запорукою невпинного соціального поступу, якщо вона – різність – буде затребувана у «дорослому житті».

Робота з молоддю

Протягом усього навчального року за бажанням були здійснені виїзди з курсантами до Київського академічного Молодого театру, Національного театру оперети та Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Окрім можливості перегляду «класичного» репертуару, молодь була запрошена і на прем’єри: «Ерік XIV» у Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка, «Зачарований» та «Потрібні брехуни» у Київському академічному Молодому театрі. Юні театрали мали можливість ознайомитися з різними видами і жанрами театрального мистецтва, класичною і сучасною драматургією, а також із сучасною сценічною інтерпретацією світової і вітчизняної драматургії.

Робота з молоддю

Висловлюємо окрему подяку адміністрації Молодого театру за небайдужість, співпрацю і рекомендації до перегляду вистав.

Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X