Робота кураторів навчальних груп кафедри криміналістичних експертиз

30-03-2015 Переглядів: 104

За навчальними групами ННІ підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів закріплено кураторів із числа науково-педагогічних працівників інституту, які мають досвід роботи, відзначаються високими моральними якостями, володіють необхідною педагогічною майстерністю і організаційними здібностями та можуть забезпечити позитивний виховний вплив на курсантів. Це сприятиме вдосконаленню професійної підготовки курсантів, створенню в колективах здорового соціально-психологічного клімату, прискоренню процесу адаптації курсантів першого курсу та курсантів, яких переведено з Донецького юридичного інституту МВС України, до умов Національної академії внутрішніх справ, зміцненню службової дисципліни у навчальних групах, посиленню індивідуально-виховної роботи, формуванню у курсантів якостей, притаманних працівнику ОВС, вихованню у них поваги до законодавства України.

Зокрема, на кафедрі криміналістичних експертиз усі науково-педагогічні працівники виконують громадські навантаження як куратори навчальних груп. Їх робота була організована шляхом проведення бесід (групових та індивідуальних), наданні допомоги курсантам у вигляді консультацій (в тому числі й з навчальних дисциплін), підтримання зв’язків з керівництвом курсу, прийняття участі у службових заходах груп, курсу, організації дозвілля курсантів.

Впродовж першого кварталу науково-педагогічними працівниками кафедри криміналістичних експертиз проведені додаткові інструктажі для курсантів стосовно правил дорожнього руху, пожежної безпеки, транспортної дисципліни тощо. Так, кураторами груп проведені окремі бесіди з дівчатами та хлопцями, які стосувались особистих проблем кожного з них.

Під час профілактичних бесід та виховних зустрічей обговорювалися такі тематики: пропаганда ведення здорового способу життя, дотримання правил носіння форменого одягу, проблемні питання міжстаттєвих відносин в умовах курсантського колективу, пропаганда наукової та науково-дослідної діяльності курсантів, необхідність дотримання статутних відносин та субординації, поважливе ставлення до старших, покращання навчальної дисципліни тощо.

Виховний вплив кураторів здійснювався в дусі поваги до законодавства України, державної символіки, прищеплення почуття національної свідомості, відданості своєму народові. Керівництвом кафедри криміналістичних експертиз приділяється особлива увага інституту кураторства, зокрема про свою роботу як кураторів начальних груп науково-педагогічні працівники кафедри криміналістичних експертиз систематично звітують на засіданнях кафедри.

З метою різноманіття дозвілля курсантів наставниками з числа науково-педагогічних працівників кафедри було організоване для бажаючих відвідування музеїв, кінотеатрів, театрів, виставок творчості тощо.

Робота кураторів навчальних груп кафедри криміналістичних експертиз

Робота кураторів навчальних груп кафедри криміналістичних експертиз

Робота кураторів навчальних груп кафедри криміналістичних експертиз

Зазначу, що робота кураторів навчальних груп з розвитку курсантського самоврядування, виховання у них патріотизму, розвитку творчих здібностей та формування організаторських навичок, надання допомоги при вирішенні особистих та службових ускладнень триває і знаходиться у взаємодії з керівництвом курсів.

Марина Кулик

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X