Просимо не бути байдужими до подвигів українських захисників

01-02-2016 Переглядів: 142

Шановні студенти, курсанти, друзі!

У цей тяжкий час для нашої країни колектив Національної академії Служби безпеки України звертається до Вас з проханням вшанувати пам'ять загиблого офіцера Служби безпеки України Андрія Кузьменка.

Ми переконані, що Ви чули або читали про подвиг нашого старшого товариша Андрія Кузьменка. Проте не буде зайвим ще раз згадати про це.

Андрій був висококласним фаховим співробітником спецпідрозділу, який брав участь у бойових діях з перших днів конфлікту на Сході України. У 2014 році віх гордо підіймав український прапор над визволеним Краматорськом.

9 грудня 2015 року під час виконання спеціального завдання із захоплення терористів підполковник Андрій Кузьменко трагічно загинув. Жертвуючи собою, він врятував життя дитини.

У критичний момент, завдяки незламній волі і честі справжнього офіцера, він здійснив воістину героїчний вчинок, на який здатен далеко не кожний. Люблячий чоловік і батько двох дітей, зразковий син, вірний друг та надійний побратим – саме таким був Андрій Кузьменко. Він не міг переступити через себе, не міг домовитися із совістю, не міг вберегти своє життя і дати померти дитині. Андрій свято слідував військовій присязі, даній ним. «Служу Українському народові!» - у цих словах немає винятків, незалежно від походження людини, її статків чи ідеологічних переконань. Безсумнівним є те, що подвиг Героя заслуговує на увіковічення.

До Київської міської ради було надіслано пропозицію про перейменування вулиці Онуфрія Трутенка на вулицю Андрія Кузьменка. На цій вулиці зараз проживає сім'я Героя. Перейменування вулиці не втамує їх біль від непоправної втрати, однак визнання громадського подвигу Андрія стане гідним вшанування його пам’яті та важливою підтримкою для родини.

На вулиці Онуфрія Трутенка також знаходиться Національна академія Служби безпеки України, де навчався і не раз бував Андрій Кузьменко, тут виховуються майбутні офіцери спецслужби, для яких він є прикладом для відданого служіння Батьківщині.

Тому ми просимо Вас не бути байдужими до подвигів українських захисників, підтримати пропозицію і допомогти увічнити подвиг полковника СБУ Андрія Кузьменка, який загинув, аби ми могли жити у вільній незалежній країні.

Голосування за це рішення відбувається на сайті Київської міської ради

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=1433

Контактні особи від НА СБ України:

Пронін Юрій – 067 502 03 65; Кассова Марія – 050 195 96 51

Слава Україні!

За дорученням курсантів Національної академії Служби безпеки України

Голова Ради курсантського активу
М. Кассова

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X