Прогулянка Києвом у вихідні

23-03-2015 Переглядів: 78

Досить прохолодним, але чудовим недільним ранком 22 березня курсанти 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції ННІПФПСКМ відвідали історичний центр Києва, ознайомившись з пам’ятками історії та архітектури.

Розпочали прогулянку з Софійської площі, яка називається так завдяки Софійському собору, що був побудований тут у 1037 році за наказом князя Ярослава Мудрого.

Площа є своєрідною ареною політичного життя, дзеркалом суспільної і культурної діяльності столиці. За часів Київської Русі тут збирали віче - народні збори, тут же в наші дні був підтриманий Акт про державну незалежність України.

Прогулянка Києвом у вихідні

Ще один не менш відомий монумент Софійської площі - це пам’ятник видатному українському історичному та політичному діячу, гетьману Богдану Хмельницькому. На площі в грудні 1648 року кияни зустрічали козацькі полки на чолі з Богданом Хмельницьким, які вступили в місто Київ після перемоги над польською шляхтою.

Софійська площа зачарувала своєю просторістю, стриманим, але вишуканим оздобленням. В думках постали картини давно минулих років: Князі, віче, гетьмани, тріумфи, повстання, ходи...

Продовжили подорож відвідуванням святкового богослужіння у Михайлівському Золотоверхому Соборі, який закладеного внуком князя Ярослава Мудрого Святополком Ізяславичем у 1108 році на честь перемоги над половцями. Також подивились території біля собору, де похований Святополк Ізяславич і кілька наступних князівських поколінь.

По вулиці Десятинній вздовж монументальної будівлі Міністерства іноземних справ України спустилися до початку Андріївського узвозу, який без сумніву є не тільки однією з найбільш цікавих і загадкових вулиць Києва, але і по праву може називатися душею міста. У ній різноманітна архітектура, а атмосфера творчості і свободи зберігає у своїх силуетах чимало таємниць і легенд, що виходять від кожного камінця мощеної бруківки.

Прогулянка Києвом у вихідні

Сам Андріївський узвіз був названий так на честь Апостола Андрія Первозванного. За переказом колись на місці Дніпра було море, та завдяки апостолу Андрію відбулись дива та з’явилась церква, єдина церква в Києві без дзвіниці. Тому що, якщо вірити легенді, перший же дзвін з купола Андріївської церкви міг би пробудити води, і затопити в результаті все Лівобережжя.

Піднявшись до Андріївської церкви ми безперечно усвідомили, що ця пам’ятка давнини дійсно є одним із найвидатніших пам’ятників культової архітектури у Києві.

Поруч з Андріївською церквою курсанти мали змогу ознайомитись та сфотографуватись поруч з пам’ятником Голохвастову і Проні Прокопівні, героям повісті «За двома зайцями».

Також рухаючись вздовж Андріївського узвозу знайомиись з цікавою архітектурою вулиці - Замок Річарда Левове серце, який підніс свої неоготичні загострені шпилі по середині спуску, Меморіальний будинок - музей Михайла Булгакова, де жив автор «Майстер і Маргарити» та інше.

Чималу зацікавленість викликало знайомство з фонтаном Самсона, що розриває пащу левові, оскільки раніше цей фонтан позначав центр торгівельного ринку.

Однією з окрас площі привернув нашу увагу й Контрактовий дім, який є один з лічених будівель столиці, зведених у стилі класицизму та вважається найхимернішим у Києві через проблеми з місцем забудови.

Наприкінці прогулянки ми ознайомились з староакадемічним корпусом НаУКМА, який є одним із найстаріших і найавтентичніших на площі споруд, зведених у стилі бароко за часів Мазепи та завершенням подорожі по минулому – з пам’ятником Петра Конашевича-Сагайдачного.

Під час такої цікавої прогулянки було чимало здивувань та зацікавленості, оскільки курсанти не тільки дізнались історичні факти, а й особисто мали змогу не уявою, а й на власні очі побачити архітектурні дива минулого.

Такі заходи є вкрай необхідні, адже поруч з опануванням основної професії правоохоронця курсанти академії повинні всебічно розвиватись, що можна із задоволенням і користю робити у вихідні дні.

Прогулянка Києвом у вихідні

ВСГР ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X