Програма поліцейського співробітництва Східного партнерства

27-11-2015 Переглядів: 89

В рамках Програми поліцейського співробітництва Східного партнерства в Управлінні міжнародних зв’язків МВС України 24-25 листопада відбувся міжнародний семінар «Боротьба з корупцією в поліції – етика поліції», до участі в якому були залучені науково-педагогічні працівники кафедри філософії права та юридичної логіки НАВС – доценти Ганна Петрова та Тетяна Кумеда.

Програма поліцейського співробітництва Східного партнерства

На семінарі було представлено такі презентації:

- «Корупція у шведському суспільстві», «Як розслідувати корупцію» (доповідач – Енн Хіяльмарсон, Детектив кримінальної поліції, Шведська Національна поліція);

- «Запобігання корупції у Французькій Національній Жандармерії – засоби щодо запобігання корупції» (доповідач – Філіп де Боярсе, бригадний генерал Французької Національної Жандармерії);

- «Запобігання корупції в правоохоронних органах» (доповідач – Жан-П’єр Барб’є, майор Французької Національної поліції).

Також було презентовано Довідник з передової практики у сфері самооцінки правоохоронних органів для запобігання корупції та підвищення цілісності (доповідач – Жан-Бернард Колль, полковник (у відставці) Французької Національної Жандармерії).

Доповідачі цілісно розглядали проблему корупції, доповнюючи і аналізуючи загальновизнане визначення даного феномену як зловживання владою для отримання особистої вигоди. Поняття корупції розглядалося і як синонімом непрофесіоналізму, що розкривається через можливість впливу індивіда (чи групи осіб) на діяльність (чи бездіяльність) посадової особи при виконанні нею посадових повноважень. Так само корупція поставала і синонімом того «негативізму», прописаного і досліджуваного світовою і вітчизняною етико-філософською думкою як от: жага до влади, жага збагачення, користолюбство, марнославство тощо.

Корупція – це проблема не певної держави чи певного відомства (сфери професійної діяльності). Це проблема всього сучасного світу, який потребує ефективних систем адміністрування і профілактики проявів перевищення службових повноважень.

Дієва антикорупційна програма заходів вибудовується шляхом створення системи захисту базових цінностей правової держави і громадянського суспільства, що, відповідно, були закладені в основу правоохоронної діяльності в цілому і діяльності поліції зокрема. Так програма антикорупційних дій передбачає прозорість і публічність адміністрування, чітку визначеність критеріїв належної поведінки, високий рівень мотивованості і професійної етики.

Виховна й освітня робота кафедри філософії права та юридичної логіки проводиться з урахуванням основних вимог сучасності. Засвоєння демократичних цінностей, залучення до ідей та принципів, за допомогою яких цінності реалізуються у суспільному житті, закладено у навчальних програмах дисциплін і реалізується викладачами в аудиторній роботі.

По завершенню семінару учасники отримали відповідні сертифікати.

Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X