Профорієнтаційна та правопросвітницька робота – як спосіб професійного самовизначення

14-04-2015 Переглядів: 125

У рамках здійснення плану роботи НАВС, актив курсантського самоврядування ФПФПКМ за сприяння начальника 2-го курсу Доброскока А.Ю. та курсантів факультету карного розшуку Синоверського А.І. та Степанюка М.П. продовжили проведення правопросвітницьких та профорієнтаційних робіт серед загальноосвітніх шкіл Подільського району.

Профорієнтаційна та правопросвітницька робота – як спосіб професійного самовизначення

Загальноосвітні школи готують учнів до вибору професії всім змістом і методами навчально-виховної роботи. Але у цій підготовці важливо все: система загальноосвітніх знань, політехнічне й трудове навчання, ідейно-політичне, моральне, естетичне й фізичне виховання учнів. Проте вибір професії не може бути лише як результат загальношкільної та позашкільної виховної роботи. Потрібна спеціальна система заходів, спрямованих на підготовку учнів до професійного самовизначення.

Тож, курсанти ФПФПКМ не залишились осторонь, відвідавши низку навчальних закладів Подільського району, та допомогли учням у вирішенні цього важливого питання – їх першого кроку в доросле життя і обрання гідної подальшої професійної діяльності. Майбутні правоохоронці ознайомили дітей з умовами вступу до вишу, розповіли про атмосферу, що панує в лавах курсантського активу, зацікавили змістовними розповідями про заохочення курсантів та перспективами кар’єрного росту та розвитку в майбутньому. Учні висловлювали свої погляди і думки, задавали питання щодо з’ясування нюансів проживання та забезпечення на базі академії, а також цікавились навчальним процесом.

Майбутнім вступникам розказали про соціальне значення професії юриста в суспільстві, види діяльності і спеціалізації в академії та можливі працевлаштування після закінчення нашого вишу, особливості здобуття професії та шляхи побудови успішної кар’єри.

Профорієнтаційна та правопросвітницька робота – як спосіб професійного самовизначення

Наприкінці зустрічі вчителі висловили надію на подальші зустрічі та співпрацю щодо проведення правопросвітницьких заходів серед учнів середніх класів. У свою чергу, актив курсантського самоврядування охоче запросив учнів долучитися до заходу «Дня відкритих дверей», що відбудеться 18 квітня на території ННІПФПСКМ, на який учні охоче погодилися.

В умовах соціально-економічної трансформації нашого суспільства проблеми професійної орієнтації набувають винятково важливого значення, оскільки їх вирішення спрямоване на свідоме професійне самовизначення молодої людини. Підготовка її до праці і вибору професії повинна бути відповідальною.

Тож формування відповідального ставлення учнів до вибору професійного шляху за сприяння активу курсантського самоврядування та керівництва курсу Кримінальної міліції через розширення меж самопізнання й одержання інформації про світ професій, допоможе учням зробити подальший їх вірний вибір, а курсанти, в свою чергу, й надалі сприятимуть й допомагатимуть учням.

Андрій Синоверський, актив курсантського самоврядування
ННІПФПСКМ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X