Профілактичні заходи

05-02-2016 Переглядів: 154

Грип – хвороба небезпечна, яку не варто вважати простим сезонним нездужанням. Підступність збудників грипу та ГРВІ полягає в тому, що ці віруси надзвичайно заразні та здатні до мутації і всього декількох вірусних клітин, що потрапили в організм, достатньо для того, що б людина захворіла.

У боротьбі з таким небезпечним супротивником як грип, кращий спосіб - якісна і ефективна профілактика. Адже ні для кого не секрет, що попередження захворювання набагато краще та ефективніше від його лікування.

Профілактичні заходи

Третього лютого з курсантами факультету № 3 (м. Івано-Франківськ) зустрілась лікар-терапевт Ірина Сухоручко, яка розповіла про ознаки, клінічні особливості перебігу та небезпеки респіраторно-вірусних інфекцій, правила поведінки при виявленні перших симптомів хвороби. Особливу увагу під час лекції було звернено на профілактичні заходи, спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРВІ та ГРВЗ, а саме: повноцінне харчування з включенням вітамінів, загартовування організму, вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та речовин цільової імуностимулюючої дії. Провітрювання приміщень, часте миття рук з милом, особливо після відвідування місць загального користування. Включити у раціон їжі добре відомі народні методи – цибулю, часник тощо.

На завершення зустрічі Ірина Валеріївна ще раз наголосила, що у будь-якому випадку, при перших ознаках захворювання необхідно звертатись до лікаря та виконувати всі отримані рекомендації фахівця щодо перебігу лікування.

Самолікування може призвести до небажаних наслідків і ускладнень. Бережіть себе і своє здоров’я!

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X