Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

26-06-2015 Переглядів: 461

Найвища соціальна цінність людини, її життя та здоров’я, прав та свобод, недоторканості та безпеки (як і обов’язок держави забезпечувати охорону даних цінностей) проголошена і закріплена Конституцією нашої держави. З огляду на реалізацію євроінтеграційного курсу України іноземні держави та міжнародні організації активно сприяють вітчизняним органам влади та інституціям громадянського суспільства у здійсненні відповідних заходів.

Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

Цього тижня у рамках програмного співробітництва для країн Східного партнерства відбулась презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні», метою якого є підтримання впровадження належного законодавчого регулювання та орієнтованих на захист і дотримання прав людини практик шляхом забезпечення їх відповідності європейським стандартам, підвищення операційної спроможності представників усіх юридичних професій та національних інституцій із захисту прав людини. Основними напрямами роботи визначені:

- підтримка реформи поліції та боротьби з жорстоким поводженням;

- сприяння Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у протидії дискримінації та жорстокому поводженню у місцях позбавлення волі;

- імплементація Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

Участь у заході взяли Уповноважений Верховної Ради України з прав людини І. Лутковська, перший заступник Міністра внутрішніх справ України Е. Згуладзе-Глуксманн, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Б. Бабін, ректор Національної школи суддів М. Оніщук, фахівці Верховного Суду України, Міністерства юстиції України, Національної школи суддів України, Національної академії прокуратури України, представники громадянського суспільства та міжнародних організацій. Від НАВС були присутні професор кафедри конституційного та міжнародного права член-кореспондент НАПрН України А. Колодій, доцент цієї ж кафедри О. Кульчицька та начальник відділу міжнародних зв’язків М. Акімов.

Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

Зі словами привітання до учасників зібрання звернувся Голова Офісу Ради Європи в Україні В. Рістовскі. Присутні зацікавлено, на високому фаховому рівні обговорили актуальні проблеми дотримання прав і свобод людини та громадянина в Україні, питання наближення до європейських стандартів у цій сфері, потреби в отриманні експертної та технічної допомоги від іноземних партнерів, плани подальшої співпраці. При цьому представники ЄС та РЄ наголосили на зацікавленості у його науковій підтримці та супроводженні реалізації з боку потужних галузевих вищих навчальних закладів, чільне місце серед яких посідає Національна академія внутрішніх справ.

Презентація спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

Отже, спільний проект європейських інституцій розпочатий, і справа за втіленням передбачених ним заходів.

Відділ міжнародних зв’язків

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X