Представники НАВС взяли участь у міжнародній конференції, що проходила в м. Києві 3 і 4 квітня

05-04-2017 Переглядів: 203

Завдяки ініціативі Міністерства освіти та науки України та Федерації роботодавців України відбулася міжнародна конференція на тему: «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України» у рамках проекту Європейського фонду освіти «Децентралізація професійно-технічної освіти в Україні – поштовх до дій».

Представники НАВС взяли участь у міжнародній конференції,  що проходила в м. Києві 3 і 4 квітня

У заході взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, Перший заступник Голови комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський, Надзвичайний та повноважний посол представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, Директор Європейського фонду освіти Мадлен Сербан, народні депутати України, Президент НАПН України Василь Кремень, міжнародні експерти, очільники регіональних департаментів освіти та науки.

Національну академію внутрішніх справ представляв ад’юнкт першого року навчання Мирослав Дурдинець.

Основним питанням для експертного обговорення, було ефективне, якісне, своєчасне та комплексне реформування професійно-технічної освіти в України.

Представники НАВС взяли участь у міжнародній конференції,  що проходила в м. Києві 3 і 4 квітня

У своєму виступі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що одним з головних пріоритетних напрямів діяльності українського уряду є розвиток освіти та науки, а також інвестиції в розвиток людського капіталу.

“Нам необхідно об’єднати та скоординувати зусилля Уряду, Верховної Ради України, роботодавців та експертів у галузі освіти, задля створення ефективної системи професійної освіти, що забезпечуватиме високу якість навчання, задовольнятиме потреби бізнесу, і в результаті примножуватиме ріст національної економіки.” – наголосив Володимир Гройсман.

Доповідь народного депутата України Олександра Співаковського, мала в своєму змісті чіткий наголос на тому, що Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти повністю розділяє позицію Прем’єр-міністра України та Міністра освіти та науки України, щодо формування урядом політики по створенню основних трендів професійно-технічної освіти в Україні.

Також, Олександр Співаковський не оминув увагою, проблему дисбалансу розвитку людського капіталу в регіонах та навів приклад Херсонської області, де розроблено та впроваджується в дію Стратегія розвитку людського капіталу у 2017-2021 рр.

Представники НАВС взяли участь у міжнародній конференції,  що проходила в м. Києві 3 і 4 квітня

У цілому Конференція, стала дієвим майданчиком для дискусій та пошуку конструктивних рішень, розуміння потреб регіонів та завдань центральної влади у сприянні задоволення цих потреб, обміну досвідом та глибокого розуміння проблем розвитку професійної освіти.

Докторантура та аспірантура НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X