Представники академії взяли участь у III Літній школі з конституційного права

28-08-2014 Переглядів: 241

З 27 липня до 3 серпня проходила III Літня школа з конституційного права «Верховенство права і конституціоналізм» під егідою координатора ОБСЄ. Приємно повідомити, що учасниками цієї школи стали представники і нашої академії – науковий співробітник відділу організації науково-дослідної роботи Анна Титко та старший інспектор докторантури та ад’юнктури Тетяна Середа.

Представники академії взяли участь у III Літній школі з конституційного права

При відборі учасників вираховувалися бали за написання мотиваційного листа та есе на одну із запропонованих тем: принцип верховенства права та права людини і основоположні свободи; демократія і права меншин; республіканізм і права людини; гарантії прав людини і основоположних свобод та право на опір тиранії; захист прав людини у Конституційному Суді України та Європейському суді з прав людини.

Тетяна та Анна успішно подолали цей бар’єр і ввійшли до 39 найкращих. Учасники школи під час проходження навчання здобули навички аналізувати основні концептуальні положення доктрини конституціоналізму та досвіду його впровадження у законодавстві та правозастовчій практиці, використовували та інтерпретували конституційні норми у відповідності до сучасних тенденцій розвитку вітчизняного і зарубіжного конституціоналізму.

Також учасники мали змогу удосконалити вміння інтерпретувати положення конституцій та міжнародно-правові акти для розуміння природи прав людини і основоположних свобод, способів і засобів їх захисту, що в подальшому повинно сприяти європейській інтеграції України.

Представники академії взяли участь у III Літній школі з конституційного права

Наставниками та викладачами у III Літні школі були такі відомі особистості: Оніщук Микола Васильович, д.ю.н., заслужений юрист України, ректор Національної школи суддів України, Міністр юстиції України (2007-2010); Шевчук Станіслав Володимирович, д.ю.н., професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, суддя Конституційного Суду України, суддя Європейського суду з прав людини adhoc; Агієрра-Шахін Мері – спостерігач (сфера юстиції та гендерної рівності) Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні; Водянніков Олександр Юрійович, національний радник з юридичних питань, керівник відділу верховенства права Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Мелешевич Андрій Анатолійович, доктор філософії в галузі політології, професор кафедри державно-правових наук, декан Факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська Академія»; Савчин Михайло Васильович, д.ю.н., професор Ужгородського національного університету, директор Центру правотворчості Ужгородського національного університету.

Представники академії взяли участь у III Літній школі з конституційного права

Форматом школи була робота у групах, сформованих із аспірантів і студентів вищих юридичних навчальних закладів і наукових установ України.

Підсумком III Літньої школи стало Модельне засідання Конституційного Суду України, предметом якого стало конституційне подання щодо відповідності Конституції України Закону України «Про відновлення довіри до судової влади України», після чого усім представникам було вручено сертифікати про участь. Тому, як бачимо, такі заходи покликані поширювати та популяризувати ідею конституціоналізму та верховенства права, а майбутні вчені мають змогу навчатися правильно тлумачити положення Конституції України.

Вітаємо наших учасників, а майбутнім молодим науковцям бажаємо вірити у власні сили та самовдосконалюватися!

Калиновський Олександр,
заступник начальника відділу
організації науково-дослідної роботи НАВС

Мозоль Станіслав,
провідний науковий співробітник
докторантури та ад’юнктури НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X