Правопросвітницька робота

17-10-2014 Переглядів: 246

Солом’янський район є одним з найбільших районів славетного міста Києва, саме в ньому зосереджена найбільша кількість вищих навчальних закладів столиці України. Тому тут зосереджена велика кількість школярів та студентів. Нині наше завдання, зокрема Національної академії внутрішніх справ сприяти їхньому правовому вихованню, виховувати повагу до закону, адже вони є наше майбутнє. Кожен громадяни України повинен знати свої права й обов’язки, а особливо підлітки, які вступають у доросле життя і не можуть себе захистити.

Правопросвітницька робота

Вже понад п’ять років Центром дитячої та юнацької творчості Солом’янського району організовуються правові лекторії для учнів району. Викладачі, курсанти і студенти постійно беруть участь у цих заходах та проводять бесіди на правову тематику, даючи відповіді на численні запитання, що турбують молодь.

Цього року лекторій на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» слухали 350 учнів середніх загальноосвітніх шкіл району. Його провели представники студентського (курсантського) самоврядування академії спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві та службою у справах дітей цього ж району.

Правопросвітницька робота

Представники академії Олескандр Гримбовський, Іван Дулкай, Ірина Скакун, Михайло Степанюк, Сергій Пастушенко у цікавій та доступній формі розповіли присутнім про поняття злочину та його види й відмінність від правопорушення; вік, з якого настає кримінальна відповідальність; покарання та його види, які застосовуються до неповнолітніх; віктимну поведінку та особливості провадження щодо неповнолітніх. Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві Юрій Шикалюк, в свою чергу, розповів про криміногенну ситуацію в районі. Головний спеціаліст служби у справах дітей Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Тетяна Шарудило зупинилася в своєму виступі на роботі з дітьми із неблагополучних сімей та допомозі, яку їм надає служба.

Правопросвітницька робота

Що очікує на підлітків, які вчинили суспільно небезпечне діяння, яке підпадає під ознаки злочину? Відповідь на це питання продемонстрував школярам відеофільм про підліткову злочинність.

Лекція надала змогу учням не тільки отримати нові правові знання, а й ознайомитися з навчальним процесом у флагмані відомчої освіти в системі Міністерства внутрішніх справ України – Національній академії внутрішніх справ, про що детально висвітлено в сюжетах відеофільму та виступах молодих лекторів.

Правопросвітницька робота

Для того щоб показати присутнім багатовекторність навчального закладу, з концертною програмою виступили представники художньої самодіяльності академії. Школярі відпочили під акомпанемент чарівних голосів солістів Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції: Еліни Денісової та Валерії Гусак.

Сергій Пастушенко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X